Konu
:
Gıda Katkı Maddelerinin Hiperaktif Çocuklara Etkisi
Tekil Mesaj gösterimi
23.02.11, 06:23
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:57
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Gıda Katkı Maddelerinin Hiperaktif Çocuklara Etkisi
Gıda Katkı Maddelerinin Hiperaktif Çocuklara Etkisi
İngiltere'de Southampton Üniversitesi`nde yapılan yeni bir araştırmada, gıda katkı maddelerinin hiperaktivite ile bağlantısı olabileceği ortaya kondu. İngiltere Gıda Standartları Ajansı, hiperaktif çocukların durumunda daha az katkı maddesi kullanımı yoluyla bir iyileşme sağlanabileceğini söylüyor.
Gıda Standartları Ajansı'nın bilim kurulunun başkanı Dr. Andrew Wadge şu açıklamayı yaptı: "Tüketicilere yönelik tavsiyemizi gözden geçirdik. Çalışmamızın sonucuna göre, eğer bir çocuk hiperaktivite ya da "dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu" (ADHD) belirtileri gösteriyorsa, boyasız gıdalar yemesinin bazı faydaları olabileceğini tespit etmiş bulunuyoruz."
Bu katkı madeleri şunlardır: renk maddelerinden E 102 (Tartrazin), E 104 (Kinolin sarısı), E 110 (gübatımı sarısı), E 122 ( Karmoizin), E 124 (Koşineal Red A), E 129 ( allura kırmızısı) ve koruyucu madde olan E 211 (sodyum benzoat). Bu katkı maddelerini tüketen çocuklarda hiperaktivite, dikkat eksikliği, konsantrasyon bozukluğu ve öğrenme zorluğu gibi davranış bozukluklarının daha fazla görüldüğü saptandı.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Bo
ş
verdim
Kedi
Açık Profil bilgileri
Kedi - Özel Mesaj gönder
Kedi - Daha fazla Mesajını bul