Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.03.11, 23:27   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Tavuklu Mantı Tarifi

Tavuklu Mantı Tarifi




Tavuklu Mantı



Tavuklu Mantı İçin Gerekli Malzemeler:
Hamuru İçin
* Yarım kilo un
* Yarım su bardağı su
* Yeteri kadar tuz

İçi için :
* 1 adet tavuk göğsü
* 150 gr kadar mantar
* Yarım su bardağı iri dövülmüş ceviz
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar tuz

Üzeri için:
* 1 çorba kaşığı tereyağı
* Yeteri kadar kırmızı biber
* Yoğurt, 4-5 diş sarımsak

Aralara sürmek için :
* Yarım kase sıvı yağ
Tavuklu Mantı Yapılış Şekli İse:
Bir kapta un, tuz ve suda hamuru yoğuralım. Üzerine temiz bir bez örterek 15-20 dakika kadar hamuru dinlendirelim. Hamurdan beş beze yapın. Her bezeyi unlayarak tabak büyüklüğünde açın. Aralarını sıvı yağ ile yağlayarak üst üste koyun. En üsttekini yağlayın Hamuru ince bir şekilde açarak kareler halinde kesin. Kesmiş olduğunuz karelerin üzerine içten biraz koyarak bohça gibi kapatın. Kapattığınız yeri alta getirerek yağı tepsiye yerleştirin.180 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.Sarımsaklı yoğurdu hazırlayıp üzerine dökerek 3-4 dakika daha fırında tutun. Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında yakılmıs biberi gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla