Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.11, 23:16   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sünger Tatlısı (Yoğurt Tatlısı)

Sünger Tatlısı (Yoğurt Tatlısı)

Malzemeler

1 su bardağı un
Yarım su bardağı irmik
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üstü için;hindistan cevizi

Şerbeti için;
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
yarım tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı
Oda ısısındaki yumurta ve şekeri krema haline getirene kadar iyice çırpın.Yoğurdu ilave edin biraz daha çırpın.Bir kaba unu,vanilyayı ve kabartma tozunu alıp karıştırın ve eleyin.Sıvı harca katıp çırpın kontrollü bir şekilde irmiği ilave edin.Un ve irmik miktarını ne kadar yazsamda her unun kalınlıkları farklı olduğu için kontrollü bir şekilde ilave edin.İsterseniz irmiksiz de yapabilirsiniz.Yağlanmış tepsiye dökün.180 derecede üstleri iyice kızarana kadar pişirin.Tatlı soğuyunca tatlıyı dörde ayırın bu şerbeti kolayca çekmesini sağlayacak.
Şerbeti için şeker ve suyu iyice karıştırın limon suyunu ilave edip 15 dakika kadar kısık ateşte yoğunlaşana kadar iyice kaynatın.İlk sıcaklığı geçince şerbeti soğuk tatlıya dökün.Üstüne hindistan cevizi serpin.
Not;Bu tatlı da yağ yok ama isteyen yarım çay bardağı yağ ilave edebilir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla