Konu: Hintpare
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.11, 23:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hintpare

Hintpare


8 kişilik

Pişirme Süresi:30 dk
Hazırlama Süresi:30 dk

Hintpare malzemeleri
250 gr margarin (oda sıcaklığında) 2 yumurta 1 paket vanilya 1 su bardağı hindistan cevizi 1 paket kabartma tozu 1.5 su bardağı unŞerbeti için
3.5 su bardağı toz şeker 3.5 su bardağı su Yarım limonun suyu

Hintpare hazırlanışı
Hintpare:
Toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp kaynatın. Kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Soğumaya bırakın. Oda ısısında yumuşatıllmış margarin, yumurta, vanilya ve hindistan cevizini karıştırın. Un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Gerekirse un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp yuvarlayın ve hafif yağlanmış tepsiye dizin. 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökün. Bir saat dinlendirip servis yapın.
Servis yapmadan önce isteğe göre tatlının üzerine hindistan cevizi serpebilirsiniz.
Hintpare artık hazır, afiyet olsun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla