Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.11, 23:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Çiçek Tatlısı

Çiçek Tatlısı

Malzemeler

• 2 adet yumurta
• 2 çorba kaşığı sıvıyağ
• 2 çorba kaşığı yoğurt
• yarım kahve fincanı sirke
• 1 paket kabartma tozu
• alabildiği kadar un
• 125 gr tereyağı veya margarin
• 1 su bardağı dövülmüş ceviz,
• nişasta
Şerbet İçin
• 2 su bardağı şeker
• 1.5 su bardağı su
• 1 tatlı kaşığı limon suyu



Çiçek Tatlısı Tarifi
1 Şeker ve suyu kaynatın, inmesine yakın limonun suyunu ekleyip, soğutun.
2 Yumurta, sıvıyağ, yoğurt, sirke ve kabartma tozunu bir kaba alın. Azar azar un ilavesi ile yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur yapın. 15 dakika dinlendirin.
3 Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler ayırın. Nişasta serperek yemek tabağı büyüklüğünde açın. Ortasından büzerek fiyonk şekli verin. Diğer kenarını da büzerek ortada birleştirip, çiçek şekli verin. Bohça gibi bir kenarını ortasına kapatıp, ortaya bir kaşık dövülmüş ceviz koyup, diğer uçları çapraz olarak üst üste getirin.
4 Yağlanmış tepsiye ek yerleri alta gelecek şekilde dizin. Tereyağını eritip üzerine gezdirin.
5 Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin.
6 Soğuttuğunuz şerbeti tatlının üzerine gezdirin. Dövülmüş fındık, fıstık veya hindistan cevizi serpip servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla