Konu
:
Kaysefe
Tekil Mesaj gösterimi
31.03.11, 23:25
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Kaysefe
Kaysefe
MALZEME:
(6 Kişilik)
Yarım kg kuru erik
1 çay bardağı pekmez
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı ceviz
Kaysefe tarifi
Erikleri bol suda 10 dakika kadar bekletin. Ovalayarak yıkayın, süzün. Uzunlamasına yarıya bölerek çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye alın. Üstünü geçecek kadar temiz suyla 1 saat kadar yumuşaması için bekletin. Üzerine pekmezi de dökün. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Servis tabağına alın. Ayrı bir tavada kızdırdığınız tereyağını ve dövülmüş cevizi üzerine gezdirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın.
NOT: Kaysefeyi kuru kayısı ile de hazırlayabilirsiniz.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul