Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.11, 23:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Zencefilli Patlıcan Ezmesi

Zencefilli Patlıcan Ezmesi


MALZEMELER (4 Kişilik)

Süre: 1 Saat 15 dak 1 Porsiyon 65 Kalori
* 1 kg patlıcan,sapları alınmış
* 175 ml yoğurt
* 1 diş sarmısak,ezilmiş
* 1 yemek kaşığı şeker
* 1 çay kaşığı zencefil
* 1/2 çay kaşığı kimyon
* Tuz ve karabiber
* Maydanoz,süslemek için



Zencefilli Patlıcan Ezmesi tarifi
1 – Fırını 200 C’ye ayarlayıp ısıtın.
2 – Patlıcanları bir çatalla delin.Sonra 45-60 dak.bir kaşıkla bastırıldığında yumuşak olana dek pişirin.
3 – Patlıcanları fırından çıkartıp soğumaya bırakın.Boylamasına ikiye bölün ve hafifçe sıkarak acı suyunu akıtın.Kabuklarını soyup patlıcanın içini soğumaya bırakın.
4 – Patlıcanları,yoğurdu,sarmısağı, şekeri, zencefili,kimyonu,tuz ve biberi blender’da karıştırın.1 veya 2 kaseye koyup 2-3 saat buzdolabında tutun.
5 – Servis etmeden önce maydanozla süsleyin.
SERVİS ÖNERİLERİ :
Ezmeyi küçük pide,salatalık,biber,vs.ile servis edin.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla