Konu: Sorpa
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 31.03.11, 23:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sorpa

Sorpa

GEREKLİ MALZEMELER

* 500 gr kuşbaşı (kuzu eti)
* 1 adet orta boy soğan
* 1,5 yemek kaşığı un
* Yarım demet taze soğanın yeşili
* 4-5 dal taze nane
* 1 ufak kase yoğurt
* Yeteri kadar tuz,karabiber,pul biber
* 1 yemek kaşığı margarin



Sorpa tarifi

1 – Bir tencerenin içine margarini koyun.Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu yağda kavurun.Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurun.Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin.Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin.
2 – Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyin.Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırın.Servis tabaklarına alıp, üzerine pul biberi serperek servise sunun.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla