Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.04.11, 05:37   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart İstanbul Tur Rehberi Heybeliada

İstanbul Tur Rehberi Heybeliada



Bu yazımızda sizlere İstanbul’un içerisinde bir cennet köşesi olan Heybeliada‘dan bahsetmek istiyoruz. Haftasonunda aileniz ya da sevdikleriniz ile keyifli bir gün geçirmek isterseniz kesinlikle adaları ilk sıralara almalısınız.

Kabataş veya Bostancı’dan vapur seferleriyle ulaşım sağlanan adalara ayrıca Bostancı İskelesi’nin yanından özel motorlarla da sefer düzenlemekte. Yarım saat süren güzel bir vapur yolcuğundan sonra Heybeliada İskelesi’ne yanaştığınızda sol tarafınızda Deniz Lisesi sağ tarafınızda da sahil karşılar. Eski Rumca adı bakır anlamına gelen Halki olan Heybeliada günümüzde zor rastlanır kızılçam ormanları ile kaplıdır.

Vapur iskelesinden Heybilada’ya ayak bastığınızda yorgunluğunuzu atmak için hemen iskelenin karşısında olan Papatya Çay Bahçesi açıklık ortamı ve manzarasıyla kesinlikle ayrılmak istemeyeceğiniz bir mekan. Hemen yanında ise sıcak yaz günlerin vazgeçilmez tercihi Roma Dondurmacısı bulunmakta. Yaklaşık 30 senedir aynı yerinde hizmetinizde.

Sahilde biraz yürüdüğünüzde sol tarafınızda fayton duraklarını göreceksiniz. Nostaljik faytonlar eşliğinde bir ada turu gerçekten görsel bir şölendir. Yürümeyi tercih ettiğinizde ise sahil şeridi adayı etraflıca dolaşmakta.

Eşsiz kızılçam ormanlarının içerisinde oldukça güzel düzenlenmiş yürüyüş yolunda rahat ve huzurlu yürüyüşler yapabilir, ağaçların altında tahta masalarda piknik keyfini yaşayabilirsiniz. Ormanın içerisinden yürüyüşünüze devam ettiğinizde tarihi değirmeni göreceksiniz. Sağ tarafınızda muhteşem manzarası ile fotoğraf karesinden farksız bir yerdir.

Heybeliada’da sahil yolunu tercih etmeyip adanın sokaklarınızda dolaşmak isterseniz meydandaki Atatürk heykelinin karşısındaki yokuştan yürüdüğünüzde sol tarafınızda adanın kilisesini göreceksiniz. Biraz ilerisinde ise yaklaşık 90 senelik bir eczane olan Eczacı Andon’un eczanesi bulunmakta. Bu yolda adanın nostaljik ve eski evlerini bol bol görebilirsiniz. Yolun devamında karşınıza iki yol çıktığında sağdaki yok halk plajına ve Heybeliada Spor Kulübü’ne gidiyor ancak kulübe sadece üye olanlar girebiliyor bunu size ayrıca belirtelim. Diğer yoldan devam ederseniz Çam Limanı’na varacaksınız. Çam Liman’ın biraz ilersinde ise şuan faaliyette olmayan Sanatoryum var.

Heybeliada‘da bir gece geçirmek isterseniz size Halki Palace Otelini tavsiye ediyoruz. Heybeliada’da konaklayacak mekanlar arasında birinci sırada. Yazımızın sonunda iletişim bilgilerini bulabilirsiniz. Güzel bir yürüyüş sonrasında Heybeliada’da balık yemek gerçektende günü en güzel şekilde sonlandırmak olacaktır. Sahildeki çeşitli restoranlar hem bol çeşit hemde uygun fiyat ile hizmet vermekteler. Sabah giderseniz ve güzel bir kahvaltı istiyorsanız karakolun karşısındaki pastaneden adanın meşhur Ponçiğini alın gerçekten vazgeçemeyeceksiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla