Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.04.11, 05:38   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Kedi
Gamma Üye
 
Kedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Feb 2008
Mesajlar: 3.713
Konular: 3171
Puan Grafiği
Rep Puanı:3699
Rep Gücü:56
RD:Kedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond reputeKedi has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 45
128 Mesajına 262 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ortaköyde Neler Yapılır - Ortaköy Nasıl Gidilir - 2011 Bahar Turları

Ortaköyde Neler Yapılır

Ortaköy Nasıl Gidilir

2011 Bahar Turları



Her semtine farklı bir renk hakim olan İstanbul’un, deniz kıyısındaki doyumsuz havasıyla Mavi rengidir Ortaköy. Şehrin içinde denize karşı bir çay yudumlamak isterseniz, boğaz köprüsünün o heybetli duruşuyla tamamlanan İstanbul manzarasından Anadolu yakasını seyretmeye doyum olmaz.

Ortaköy’ün güzelliği Osmanlı döneminde fark edilmiş ve o zamanlar da da bir çok padişah ve ünlü devlet adamlarına kapılarını açmıştır. Ortaköy’de şu anda tam meydanda, deniz kıyısında bulunan ve 1853 yılında Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılmış olan Ortaköy Camii de semtin sembolü olmuş durumdadır.

Ortaköy, Beşiktaş ilçesine bağlı bir semttir. Beşiktaş’tan Ortaköy’e doğru ilerlerken eşsiz yapıdaki Çırağan sarayını ve tarihi oldukça eski olan (1908) Kabataş Erkek Lisesini de görebilirsiniz. Kendine has mekanları ve eşsiz manzarası nedeniyle bir çok turist ve İstanbul hayranları sık sık ziyaret eder Ortaköy’ü.

Akşamlar bir başka olur Ortaköy’de deniz kıyısında bir masada arkadaşlarınızla tavla oynamanın keyfini çıkarabilirken gündüz saatlerinde de meydan da ki entel pazarını dolaşarak kendinize ve sevdiklerinize küçük armağanlar alabilirsiniz. Canınız sıkılıyor ve biraz boğaz havasına ihtiyaç duyuyorsanız gene Ortaköy yetişir idmanınıza, İskeleden cüzi miktarlar ödeyerek yapacağınız sakin bir boğaz turu size her şeyi unutturur. Vapurla önünden geçtiğiniz, denize sıfır olan, yıllanmış yalılar bir zamanlar İstanbul’un o çok daha güzel olan yıllarına götürür sizi.


Ortaköy Kumpiri

Ortaköy, sabah, öğle, akşam yani günün her saatinde ayrı bir güzelliğe büründüğünden istediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz, karnınız acıktığında kendinize ısmarlayacağınız kocaman bir Ortaköy kumpirinin lezzetini başka hiçbir yerde bulamayacağınızı şimdiden söyleyebiliriz. Yaz akşamlarında da gündüz en az gündüz olduğu kadar kalabalıktır Ortaköy. Sahilinin yürüyüş yapan insanlarla dolu olmasına karşın restoran ve eğlence mekanları da bir o kadar renkli ve kalabalık olur.

Kısacası İstanbul’a yeni gelenlerden yada İstanbul’da yaşayıp da sahil kasabalarını özleyenlerdenseniz Ortaköy, sahil kasabası havasındaki büyüleyici güzelliğiyle sizi bekliyor olacak.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Boşverdim
Kedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla