Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02.06.11, 18:00   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Erdem Başçı Biyografisi - Erdem Başçı Hayatı - Erdem Başçı Kimdir?

Erdem Başçı Biyografisi - Erdem Başçı Hayatı - Erdem Başçı Kimdir?

Merkez Bankası'nın yeni başkanı Erdem Başçı Kimdir?

Erdem Başçı 1966 yılında Ankara'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini TED Ankara Koleji'nde 1983 yılında tamamladı. ODTÜ Elektrik ve Elektronik Mühendisliği bölümünden 1987 yılında yüksek şeref derecesiyle mezun oldu. Bilkent Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisans Programı'nı 1989 yılında birincilikle bitirdi.
Bilkent Üniversitesi'nden İktisat dalında Yüksek Lisans (1990) ile ABD'deki Johns Hopkins Üniversitesi'nden İktisat Master (1993) derecelerini aldıktan sonra, Bilkent Üniversitesi'nden İktisat Doktoru (1995) unvanını aldı.1995 – 2003 yılları arasında Bilkent Üniversitesi İktisat Bölümü'nde öğretim üyesi olarak çalıştı.1999 yılında YÖK'ten Doçent unvanını alan Başçı'nın araştırma yaptığı ve ders verdiği konular; Para İktisadı, Finansal İktisat, Makro İktisat Kuramı ve Matematiksel İktisat'tır.
Dr. Başçı, İngiltere'deki York Üniversitesi'nde 1999 yılında misafir öğretim üyesi olarak dersler vermiş ve uluslararası kongrelerde çok sayıda tebliğ sunmuştur.??Dr. Başçı'nın akademik çalışmaları, Oxford Economic Papers, Journal of Banking and Finance, Journal of Economic Dynamics and Control ve Journal of Mathematical Economics gibi dergilerde yayınlanmıştır. Ayrıca Springer-Verlag ve Palgrave gibi yayınevleri tarafından basılmış kitaplarda yer alan ortak çalışmaları vardır. Dr. Başçı'nın iktisat literatürüne teorik katkılarının yanı sıra Türkiye ekonomisi üzerine yayınlanmış çalışmaları da bulunmaktadır. 9 Ekim 2003 tarihinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına atanan Başçı, 10 Ekim 2008 tarihinde aynı göreve yeniden atanmıştır.

--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla