Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07.06.11, 04:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Melodi
Moderator
 
Melodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 508
Konular: 383
Puan Grafiği
Rep Puanı:1514
Rep Gücü:31
RD:Melodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 17
36 Mesajına 49 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Yufkada Soslu Kuzu Eti

Yufkada Soslu Kuzu Eti

Malzemeler
3 adet yufka
3 yemek kaşığı sıvı yağ

Harcı için:
3 yemek kaşığı margarin
250 gr. kuzu kuşbaşı
2 adet kuru soğan
1 adet havuç
2 adet çarliston biber
2 adet domates
3 diş sarımsak
4 su bardağı et suyu
Tuz
Karabiber

Sos için:
1 su bardağı yoğurt
4 diş sarımsak
Tuz

Yağ için:
4 yemek kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Yapılışı
Kuzu kuşbaşıları, çöp şişlik gibi doğrayın. Kuru soğanı piyazlık doğrayın. Havuç kabuğunu kazıyıp, rendeleyin. Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, kıyın. Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayın. Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. Yayvan bir tencerede margarini kızdırın, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, iyice kavurarak renk verdirin. Etler renk alınca içine piyazlık kuru soğanı ve kıyılmış sarımsakları ekleyip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavur. Soğanlar pembeleşince kıyılmış çarliston biber, rendelenmiş havuçu, küp küp doğranmış domatesi, tuzu, karabiberi ilave edip, kavurmaya devam edin. Yufkaları ortadan 2ye katlayıp, uzun kenarından kesin. Bir fırça yardımıyla kasenin içine koyduğunuz sıvı yağ ile yufkların üzerlerine yağlayıp, tekrar ortadan ikiye böldükten sonra sıvı yağ ile yağlanmış tepsiye yerleştirin. (tepsi böreği yapar gibi.) 1,5 yufkayı yağlayıp, tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine kuzu etli sebzeli harcı koyup, kalan 1,5 adet yufkayı da aynı şekilde sıvı yağ ile yağlayıp, tepsiye yerleştirin. Yufkaların en üstünü sıvı yağ ile yağlayıp, kare dilimler halinde kesin. Önceden 185 derece de ısıtılmış fırında yufkaların üzeri kızarana kadar pişirin. Sosu için derin bir tencerede et suyunu kaynatın. Üzeri için küçük bir tavada margarini kızdırıp, içine kırmızı pul biberi ekleyip, bir taşım kavurup, sosu ateşten alın. Derin bir kaseye yoğurdu, kıyılmış sarımsağı ve tuzu koyup, çırpın. Fırından çıkardığımız yufkada kuzu etinin üzerine et suyu döküp, kapattığınız sıcak fırında 10 dakika bekletin. Dilimleyip servis tabağına aldıktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirip, margarin ve kırmızı pul biberli sosu gezdirip, sıcak olarak servis edin.

--------------Tualimforum İmzam--------------
Ne kadar uzaksın öyle
Yollar bitmiyor
Günler bitti
Yıllar bitti
Gece gündüz ömür bitti
Seninle...
Melodi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla