Konu
:
Elmalı Milföy
Tekil Mesaj gösterimi
07.06.11, 04:14
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Melodi
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 508
Konular: 383
Puan Grafiği
Rep Puanı:1514
Rep Gücü:31
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 17
36 Mesajına 49 Kere Teşekkür Edlidi
:
Elmalı Milföy
Elmalı Milföy
Malzemeler:
- 2 adet elma
- 2 yemek kaşığı margarin
- Yarım çay bardağı portakal suyu
- 1 yemek kaşığı bal
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı kuru üzüm
- 1 su bardağı çekilmiş ceviz
- 2 yemek kaşığı esmer şeker
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 adet rulo milföy
Süslemek İçin:
- Pudra şekeri
Hazırlanışı:
Elmaların kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız. Yayvan bir tencerede margarini kızdırıp, elmaları, renkleri dönene kadar kavurunuz. Daha sonra içine, balı, portakal suyunu, kuru üzümü, cevizi, şekeri ilave edip, elmalar ağdalaşana kadar sote ediniz. Elmalı harç piştikten sonra ayrı bir tabağa alıp, soğutunuz. Rulo milföyü, bütün olarak tezgâha serdikten sonra uzun kenarından 1 cm. pay bırakıp bıçak ile yine 1 cm. aralığında kısa şeritler halinde kesiniz. Elmalı cevizli harcı hamurun diğer tarafına gelecek şekilde yerleştirip, üzerine şeritler halinde kestiğiniz diğer kenarı kapatıp, kenarlarını iyice sıkıştırınız. Böylelikle hamurun üzerindeki kesiklerden elmalı harç gözükecektir. Aynı işlemi kalan 2. Rulo milföy içinde uygulayıp, elmalı milföyleri, yağlanmamış tepsiye diziniz. (Milföy hamuru yağlı olduğu için.Yumurtayı bir kâsede çırpıp, bir fırça yardımı ile elmalı milföylerin üzerine sürünüz.. En son olarak üzerlerine tarçın ve esmer şeker serpip, daha önceden 200derecede ısıttığınız fırında 20-25 dakika pişirip, tepside ılıttıktan sonra servis tabağına alınız.. Üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Ne kadar uzaksın öyle
Yollar bitmiyor
Günler bitti
Yıllar bitti
Gece gündüz ömür bitti
Seninle...
Melodi
Açık Profil bilgileri
Melodi - Özel Mesaj gönder
Melodi - Daha fazla Mesajını bul