Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.06.11, 17:18   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Tanem
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Nerden: Isparta
Mesajlar: 657
Konular: 414
Puan Grafiği
Rep Puanı:1850
Rep Gücü:0
RD:Tanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant futureTanem has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 39
26 Mesajına 77 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Boncukdan Kelebekli Takı Yapılışı - Anlatımlı Takı Yapılışı - Boncuklu Kelebekli Takı

Boncukdan Kelebekli Takı Yapılışı - Anlatımlı Takı Yapılışı - Boncuklu Kelebekli Takı Örneği





Kelebekler, görüntü olarak en güzel varlıklardan birisidir. Güzel görünümlü kelebekleri takılarda kullanmak da muhteşem oluyor. Boncukdan kelebeklerimizi broş ve toka olarak da kullanabilirsiniz. Resimlerin altında boncuktan kelebeklerin yapımı hakkında bilgiler vermeye çalıştık.





Yapılışına gelince…Yorumlarda bu takı modelinin yapılışını çok istemiştiniz. Takı ustası bir ziyarteçimiz bu isteklere dayanamayıp nasıl yapıldığını yazmış. Biz de bu bilgiyi sizlerle bu yazımızda paylaşalım istedik. İsmini Zeynep olarak yazan bu hanım efendiye paylaşımı için sonsuz teşekkürler…

10 cmlik bir tel parçası alınır.
1.boncuk tam ortaya yerleştirilir. 1.sıra bitmiştir.
2.sırada 3 adet boncuk hemen önceki ilk sıranın yanına yerleştirilir. Telin diğer ucu bu dizilen boncukların içinden geçirilir.

Şekil 1-1-1-1 1-1-1-1-1 1-1-1-1-1-1-1 olarak istenilen büyüklükte devam eder. Orta nokta büyüklüğüne erişince (istenilen herhangi bir sayıda) işlem tersine devam ettirilir.

Yani telin birinci sırasında 1, ikinci sırda 3, üçüncü sırda beş olur. Asıl iş ise telin içinden tekrar geri geçirilmesi. Küçük kanatlarda sıra azaltılır. Ortada yani kelebek gövdesinde ise hiç artış yapılmadan devam edilir.
Tanem isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla