Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.11, 17:53   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Bulgurlu Top Köfte

Bulgurlu Top Köfte


Köftesi için:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 kahve fincanı irmik
Fesleğen, kimyon, pul biber ve
tuz
Sos için:
Yarım kg. ıspana
1 tatlı kaşığı fesleğen, kimyon,
kırmızı biber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 diş sarımsak

Derin bir kabın içine bulgur ve irmiği alarak üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyelim. Suyunu çekince, fesleğen, kimyon, pul biber ve tuz ilave edelim. Bulgur ve irmik iyice yumuşayıncaya kadar yoğurahm. Yoğururken su serpelim. Hazırladığımız karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparalım. Avuç içimizi ıslatıp malzemeyi yuvarlayarak minik köfteler yapalım. Köfteleri kaynayan suda 15 dakika haşlayalım. Tel süzgeç yardımıyla suyunu süzüp, servis tabağma alalını. Diğer yanda ıspanakları yıkayalım ve 2 bardak suyla 10 dakika haşlayalım. Soğumaya bırakalım. Ispanakları avucumuzun içinde iyice sıkarak suyunu alalım, içine fesleğen, kimyon ve kırmızı biber ekleyip karıştıralım. Ispanak sosunu köftelerin üzerine gezdirelün. Ayrı bir kapta nar ekşisi, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsağı karıştıralım. Bu karışımı ıspanaklı top köftelerin üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla