Konu
:
Bulgurlu Top Köfte
Tekil Mesaj gösterimi
10.07.11, 17:53
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Bulgurlu Top Köfte
Bulgurlu Top Köfte
Köftesi için:
1 su bardağı köftelik bulgur
1 kahve fincanı irmik
Fesleğen, kimyon, pul biber ve
tuz
Sos için:
Yarım kg. ıspana
1 tatlı kaşığı fesleğen, kimyon,
kırmızı biber
Üzeri için:
1 çorba kaşığı nar ekşisi
1 kahve fincanı zeytinyağı
2 diş sarımsak
Derin bir kabın içine bulgur ve irmiği alarak üzerini aşacak kadar sıcak su ekleyelim. Suyunu çekince, fesleğen, kimyon, pul biber ve tuz ilave edelim. Bulgur ve irmik iyice yumuşayıncaya kadar yoğurahm. Yoğururken su serpelim. Hazırladığımız karışımdan fındık büyüklüğünde parçalar koparalım. Avuç içimizi ıslatıp malzemeyi yuvarlayarak minik köfteler yapalım. Köfteleri kaynayan suda 15 dakika haşlayalım. Tel süzgeç yardımıyla suyunu süzüp, servis tabağma alalını. Diğer yanda ıspanakları yıkayalım ve 2 bardak suyla 10 dakika haşlayalım. Soğumaya bırakalım. Ispanakları avucumuzun içinde iyice sıkarak suyunu alalım, içine fesleğen, kimyon ve kırmızı biber ekleyip karıştıralım. Ispanak sosunu köftelerin üzerine gezdirelün. Ayrı bir kapta nar ekşisi, zeytinyağı ve dövülmüş sarımsağı karıştıralım. Bu karışımı ıspanaklı top köftelerin üzerine gezdirelim ve servis yapalım.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul