Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23.07.11, 22:36   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Karides Güveç

Karides Güveç


Malzemeler

•400 gr. donmuş karides
•3 adet domates
•2 orta boy soğan
•4 diş sarımsak
•4-5 adet çarliston biber
•1/2 bardak rendelenmiş kaşar peyniri
•tuz, karabiber, kırmızı pul biber


Hazırlanışı
Karidesleri çözdürüp suyunu süzgeçte süzdürün. Bir tencerede 2 litre kadar suyu kaynatıp bir tatlı kaşığı tuz ilave edin. Karidesleri kaynayan suya atıp 2 dakika kaynatıp sudan çıkarın. (Fazla tutarsanız karidesler çok yumuşayıp dağılabilirler.)
Güveç kabına 3-4 kaşık zeytinyağı koyun. Küp küp doğranmış soğan ve sarımsakları bu yağda 3-4 dakika soteleyip, doğradığınız biberleri ekleyin ve sotelemeye devam edin. Kabuğu soyulmuş, doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler suyunu çekinceye kadar harlı ateşte pişirin.
Haşlanmış ve süzülmüş karideslerimizi güveç kabına ilave edip ocağın altını kısın. En fazla 2-3 dakika daha pişirip güveci ocaktan alın.
Rendelenmiş kaşar peynirini güzelce güvecin üzerine yayın. Fırının ızgara ayarında kaşar peyniri eriyinceye ve üstü kızarıncaya kadar güveci fırında tutun.

Afiyet olsun…
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla