Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.08.11, 09:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Hamsili Pilav

Hamsili Pilav

Malzemeler:

1 kg hamsi
1kase kuru üzüm
1kase kuş üzümü
3 su bardağı pirinç
6 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı çam fıstığı
Yarım tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı yenibahar
1.5 tatlı kaşığı tuz
1tatl kaşığı şeker


Yapılışı:
Orta boy teflon tencereye 6 adet kuru soğan küçük küpler halinde doğranıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ile konarak orta ocak ateşinde kavrulur. (herhangi bir sıvı yağda olabilir). 3 su bardağı pirinç ayrı bir plastik kapta beyaz suyu gidene kadar yıkanır. Kavrulan soğanlara 3 kaşık çam fıstığı ilave edilir. 1 dakika fıstıklar ile soğanları zeytinyağında kavurduktan sonra suyu süzülen pirinçler ilave edilir ve karıştırılır. Karışan pirinçlere 1 kâse kuş üzümü, 1 kâse kuru üzüm, yarım tatlı kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar, 1,5 tatlı kaşığı tuz eklenerek üzerini 1 santim geçecek kadar su konur. Suyun üzerine 3 tatlı kaşığı nane, 1 tatlı kaşığı şeker ilave edilerek kısık ocak ateşine alınır ve pilavların suyunu çekmesi için üzerine kapağı kapatılır. Ortalama pişirme süreci 15 dakikadır. 200 derecede boş olan fırınımız ısıtılırken fırına girebilecek herhangi bir borcama kenarlarından sarkacak şekilde başlayarak, tüm zeminine ayıklanmış, temizlenmiş, tuzlanmış ortadan 2’ye ayrılarak kılçıkları alınmış hamsiler dizilir. Suyunu çekip demlenmiş olan pirinçli harcımız hamsilerin üzerine konur. Kenarlarından sarkan hamsiler öncelikle pilavımızın üzerine doğru kapatılır, geri kalan pilavın üzerine kuyruk kısımları borcamın kenarlarına bakacak şekilde hamsiler dizilir. 1 çay kaşığı tuz hamsilerin üzerine serpiştirilerek fırına verilir. Fırınımız 180 dereceye alınarak 30 dakika pişirilir. Ortalama 10-15 kişilik servis yapılabilir.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla