Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.08.11, 11:20   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Call of Duty 2

Call of Duty 2



Yayımcı(lar) Activision
Dağıtıcı(lar) Activision
Yapımcı(lar) Infinity Ward, Aspyr Media
Tasarımcı(lar) Keith Arem, Jason West, Vince Zampella
Besteci(ler) Graeme Revell
Seri Call of Duty
Oyun motoru id Tech 3
Platform(lar) Microsoft Windows, Xbox 360, Mac
Çıkış tarih(ler)i 25 Ekim 2005 - Microsoft Windows
15 Kasım 2005 - Xbox 360
13 Temmuz 2006 - Mac OS X
Tür(ler)i Birinci şahıs nişancı
Biçim(ler) Tek oyunculu
Çok oyunculu
Online
LAN
Xbox Live
Sınıf(lar)ı BBFC: 15
ESRB: M
OFLC: MA15+
OFLC: 12+
PEGI: 16+
Ortam CD (6), DVD
Sistem gereksinimleri

Intel Pentium IV veya AMD 1.4 GHz seviyesinde işlemci
256 MB Bellek
DirectX 9.0 uyumlu 64 MB son sürücüler yüklenmiş ekran kartı
4 GB HDD alanı

Giriş Klavye , mouse, gamepad

Call of Duty 2, yapımı Infinity Ward, dağıtımı Activision tarafından gerçekleştirilen birinci şahıs nişancı tarzında bir video oyunudur. II. Dünya Savaşı'nı konu alır. Gerçeğe yakın efektleri ve oynanabilirliği ile dikkat çeker.

Daha geniş mekanlar: Call of Duty 2'deki mekanlar ilk oyundaki mekanlardan %50 - %200 daha geniştir.

Geliştirilmiş yapay zekâ: Artık düşmanlar el bombalarından kaçabiliyor, siper alabiliyor, sizi ve takımınızı yan taraftan vurup gafil avlayabiliyor. Tabii bunlar sadece düşmanlar için geçerli değil, takım arkadaşlarınız da bu özelliklere sahip.

Savaş konuşmaları: Artık savaş alanında ne olup bittiğini takım arkadaşlarınızdan öğrenebiliyorsunuz. Köşelerde saklanan düşmanlar olduğunu, düşman birliklerinin yaklaştığını ve daha bir çok gerekli bilgiyi takım arkadaşlarınızdan alabiliyorsunuz. Bu özellik için Infinity Ward oyuna tam 20.000 satırlık konuşma ekledi.

Geliştirilmiş grafikler: DirectX 9'un bütün özelliklerini kullanan oyunda, parçacık efektleri için özel bir çaba harcanmış; mesela toz bulutları, top ateşiyle ortaya çıkan kör edici siyah dumanlar ve bunun gibi parçacık efektleri son derece etkileyici görünüyor.

Tekli Oyun Modu (Singleplayer)

SOVYET CEPHESİ: Oyun 27 epik bölümden oluşuyor. İlk olarak 1941 yılında Kızıl Ordu askerisiniz ve Moskova'yı Almanlardan savunuyorsunuz. Ayrıca eğitimde bu bölümde oluyor. Sonradan ise Stalingrad'ı Almanlara karşı savunuyorsunuz. 1942 yılındaki Sovyet bölümleri sizi çok zorlayacak çünkü Almanların taktiksel üstünlüğü bulunuyor. Fakat 1943 yılında çok rahat olacaksınız. Çünkü üstünlük sizdedir. Burada rütbeniz er, adınız Vasili I. Koslov'dur.

İNGİLİZ CEPHESİ: Oyunda Kuzey Afrika'da Almanlar'la savaşan Çavuş John Davis'i canlandırıyorsunuz. Mısır'daki bölümlerden sonra İngiliz bir tank kumandanı olarak Libya'da Crusader tank'ınızla Panzer II'larıyla savaşıyorsunuz. Ardından Tunus ve Doğu Fransa'da görev yapıyorsunuz.

AMERİKAN CEPHESİ: Amerikan görevleri oyunun en uzun bölümüyle başlıyor. Burada Normandiya Çıkartması oyunun en gerçekçi ve en zor bölümlerinden biridir. Dog mangasıyla Normandiya'yı temzilemeye çalışan Onbaşı Bill Taylor'ı canladıyorsunuz.Burdan sonra ise Bergstein kentinde Almanların son direnişini bastırı yorsunuz. Ardından Operasyon Plunder'da görev alıyorsunuz.
Çoklu Oyun Modu (Multiplayer)

Maksimum 64 kişilik olan internet üzerinden oynanan serverlara bağlanılarak giriş yapılan oyun modudur. Çoklu oyun toplam 13 değişik haritada oynanılır. Oyunda dört ülkenin askerleri birbiriyle savaşmaktadır. (Amerikan Askerleri, Alman Askerleri, Rus Askerleri, İngiliz Askerleri)


DM (Deathmatch): Adında anlaşıldığı üzere önünüze geleni öldürdüğünüz moddur.

TDM (Team Deathmatch): Haritasına göre Alman veya ABD askerlerinden 2 takım oluşturuluyor. Almanlar her haritada oluyor fakat haritasına göre İngiliz veya Rus askeri de olunabiliyor. Bu iki takım belirlenen süre veya skora erişene kadar çarpışmaya devam ediyor. En çok düşmanı öldüren takım kazanıyor.

SD (Search and Destroy): Düşmanın bölgesinde bulunan ve daha önceden belirlenen, pusulada yıldız işareti ile görünen araca bomba yerleştirmeye veya bulunulan takıma göre yerleştirmeye çalışarak zamana karşı yarışılıyor. Müttefik oyuncular, gerekli sürede Almanları temizleyemez veya araçları imha edememezse o round'u kaybederler.Almanların görevi ise ölmeden araçları savunmaktır.

CTF (Capture The Flag): Düşmanın bölgesinde olan bayrağı kaparak kendi bayrağınızın yanına getirmelisiniz aynı şekilde düşmanda sizin bayrağınızı kapmışsa düşmandan bayrağınızı geri alana kadar sayı yapma imkânınız yoktur.

HQ (HeadQuarters): Yapı itibarı ile Search and Destroy'a benzeyen bu mod da amaç haritaya rasgele olarak koyulan radyoyu bulup onu ele geçirmektir. Herhangi bir taraf radyo'yu ele geçirdiğinde pusulada o takımın bayrağı gözükür ve karşı tarafta buna göre harekete geçer.

Silahlar

Sovyet Silahları: Mosin-Nagant, Scoped Mosin-Nagant, PPSh-41, PPS43, Tokarev TT-33, Simonov
İngiliz Silahları: Bren LMG, Sten, Thompson M1A1, Lee-Enfield, Scoped Lee-Enfield, Colt .45, M1918 Browning, Webley
Amerikan Silahları: M1 Garand, Thompson M1A1, Colt .45, M1918 Browning, M1 Carbine, Scoped M1 Garand
Alman Silahları: Scoped Kar 98k, Mauser Kar 98k, Gewehr 43, Luger, Scoped Gewehr 43, MP40, StG 44, MG42
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla