Konu
:
Antep Fıstıklı Baklava
Tekil Mesaj gösterimi
04.08.11, 21:29
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Antep Fıstıklı Baklava
Antep Fıstıklı Baklava
Malzemeler:
¦1 paket 4 numara baklavalık phillo yufka
¦2 bardak antep fıstığı
¦1 bucuk çubuk tereyağı (150gr)
¦Şerbeti için:
¦3 bardak seker
¦2 bardak su
¦Yarim limonun suyu
Yapılışı:
1.Önce şerbeti kaynatıp bir kenarda iyice soğumaya bırakın.
2.Fıstığı makineden geçirin. İçine arzu ederseniz değişir bir tat için, 1/4 su bardağı tozşeker, yarim cay kaşığı toz tarçın ilave edin.
3.Baklavalık yufkalarınızı ortadan ikiye bölüp borcam kalıba tam yerleşecek boyuta getirin. Yarim yufkaları önce üst üste getirin, sonra üçe bölüp ilk kısmını tepsiye yerleştirin
4.Üstüne fıstıklı karışımın yarısını yayın. Sonra diğer üçte bir yufkaları koyup kalan fıstığı ekleyin. En son kalan yufkaları da üstüne kapatın.
5.Keskin bir bıçakla baklava şeklinde kesin.
6.Kızdırılmış yağı baklavanın üstüne döküp 175C dereceli fırında kızarana kadar pişirin.
7.Fırından çıkarıp soğumaya bırakın. Ilındıktan sonra şerbetini dokun. Üstünü tamamen kapatmayın, yoksa baklavanız yumuşar.
AnGeL
Açık Profil bilgileri
AnGeL - Özel Mesaj gönder
AnGeL´nin Web Sitesini ziyaret edin
AnGeL - Daha fazla Mesajını bul