Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13.09.11, 08:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Kepekli Diyet Pankek

Kepekli Diyet Pankek


Malzemeler
  • 1/3 su bardağı kepek unu
  • 3/4 su bardağı beyazlatılmamış buğday unu
  • 1,5 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam karbonat
  • 1 yumurta
  • 1,5 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Sıvıyağ (tavayı yağlamak için)


Hazırlanışı:
  • Kuru malzemeleri ayrı kapta harmanlayın
  • Yumurtayı çırpıp süt ve sıvıyağı da karıştırın
  • Unlu kuru malzemeyi ilave edin
  • 20dk. oda ısısında dinlendirin (bu esnada kepek sütü emdiği için kıvamı koyulaşıyor)
  • Orta ısıdaki ateşte teflon veya dökme demir tavanızı ısıtın
  • Tavaya 1 tatlı kaşığı sıvıyağ koyup peçete ile tavaya yedirin
  • Malzemeden 1 yemek kaşığı alıp tavaya dökün ve kaşığın arkasıyla çabucacık düzeltin
  • Üzeri göz göz olunca arkasını çevirip pişirin
  • Dilerseniz sıcakken tereyağ sürebilirsiniz
  • Peynir reçel kremçikolata ile servis yapabilirsiniz.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla