Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21.09.11, 02:48   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Esra
Gamma Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Malatya
Mesajlar: 1.899
Konular: 1751
Puan Grafiği
Rep Puanı:2137
Rep Gücü:0
RD:Esra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant futureEsra has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 48
71 Mesajına 111 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Sultan Hassanal Bolkiah Biyografisi - Sultan Hassanal Bolkiah Kimdir

Sultan Hassanal Bolkiah Biyografisi - Sultan Hassanal Bolkiah Kimdir

Sultan Hassanal Bolkiah, (15 Temmuz 1946) Brunei Sultanlığı'nın 29. Sultanı ve ilk Başbaşkanı. 28. Sultan III. Ömer Ali Seyfettin'in en büyük oğlu.



1946'da Brunei'nin başkenti olan Bandar Seri Begavan'da doğan Hassan, babasının feragatı ile 1968'de taç giymiştir. Kraliçe Elizabeth tarafından şövalye ilan edilmiştir. Burunei, 1984'e kadar Büyük Britanya'nın mandası olarak kalmıştır.

Eğitim Hayatı

Malezya, Kuala Lumpur'da Victoria Enstütüsü'nde okuduktan sonra, Büyük Britanya Ordusu Harp Okulu'na başlayan Hassan, Eylül 1967 veliaht olarak ilan edilmesinin ardından, mezuniyetine bir yıl kala Burunei'ye dönmüştür. Çok sayıdaüniversitenin 'Onursal Doktora'sı da bulunan Hassan, herhangi bir Üniversite bölümünden mezun olmamıştır.

İş Hayatı ve Gelirleri

Hassan, 3 milyar değerinde tema parkı olan Jerudong Park'ın sahibidir. Tadilat sebebi ile kapalı olan park, eskiden ücretsiz kullanılabilmekteydi.

Burunei petrol kaynakları olan bir ülke olması hasebiyle, Sultan Hassan petrol kaynaklarının doğal sahibi sayılmakta ve Hassan, bu sebeple dünyanın en zenginlerilistesinde yer almaktadır. Forbes Dergisinin 2006 yılında tarihin en zenginleri listesinde 38 milyar dolar ile 11. sırada yer almıştır.

Shell petrol şirketi ülkedeki en etkili kurumdur. Öyle etkilidir ki; ülke için, ingilizce refah devleti manasına gelen 'welfare state' yerine ülkeye 'shellfare state' denilerek, mecazen de olsa Shell Petrol Şirketi'nin devlet için ne kadar refah sağladığı vurgulanmaktadır.
Esra isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla