Tekil Mesaj gösterimi
Alt 26.09.11, 01:31   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Melodi
Moderator
 
Melodi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Oct 2008
Mesajlar: 508
Konular: 383
Puan Grafiği
Rep Puanı:1514
Rep Gücü:31
RD:Melodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud ofMelodi has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 17
36 Mesajına 49 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Xun Nedir - Xun Hakkında Bilgi - Xun Özellikleri - Xun Türleri - Müzik Aletleri

Xun Nedir - Xun Hakkında Bilgi - Xun Özellikleri - Xun Türleri - Müzik Aletleri


Xun Çin’in en eski nefesli müzik aletlerinden biridir.Başlangıçta Xun’un yalnızca tek bir ses deliği vardı. Sonra birkaç delikli hale geldi. Milattan önceki çağlarda altı ses delikli xun yapılmaya başlanmış.

Çin Devlet Konservatuarı’ndan Profesör Cao Zheng, 1930’lu yıllarda, eski xun’u taklit ederek yeni tip xun yapmaya başladı. Sonra Tianjin Konservatuarı’ndan Profesör Chen Zhong, armut şekli temelinde dokuz delikli, topraktan yapılmış xun’u tasarladı. Dokuz delikli xun, eski xun’un şeklini korurken, sesi daha yüksek, ses ölçüsü daha geniş hale geldi. Dokuz delikli xun, daha önceki düzensiz delikleri düzenli hale getirdi. Böylece daha kolay çalınır oldu Dokuz delikli hale gelmesi, xun’a yeniden hayat kazandırdı. Daha sonra Prof Chen’in Hubei eyaletindeki bir şarkı ve dans topluluğunda çalışan öğrencisi Zhao Liangshan, 10 delikli xun’u geliştirdi ve xun’un yüksek ses çıkaramaması sorununu çözdü.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Ne kadar uzaksın öyle
Yollar bitmiyor
Günler bitti
Yıllar bitti
Gece gündüz ömür bitti
Seninle...
Melodi isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla