Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.10.11, 19:15   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
AnGeL
Delta Üye
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2008
Nerden: Konya
Mesajlar: 833
Konular: 724
Puan Grafiği
Rep Puanı:1364
Rep Gücü:0
RD:AnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud ofAnGeL has much to be proud of
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 16
29 Mesajına 34 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Deniz Ürünlü Pilav

Deniz Ürünlü Pilav



DENİZ ÜRÜNLÜ PİLAV(diyet)

2 su bardağı pirinç
300 gr ayıklanmış balık
300 gr dondurulmuş kalamar
1 çay bardağı sıvıyağ
1 soğan
1 diş sarımsak
1 çay bardağı domates püresi
2.5 su bardağı sıcak su
3-4 dal maydanoz
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber

Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Süzüp bol suda durulayın. Kalık ve kalamarları doğrayın.
Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğan ve sarımsağı kıyıp sıvıyağda pembeleştirin. Pirinç, balık ve kalamarları ilave edip hafifçe kavurun. Domates püresini ekleyip kanştırın. Sıcak su, tuz ve karabiber ekleyip kapağını kapatın. Kaynamaya başlayınca ateşi kısın ve suyunu çekinceye kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu örtüp kapağını kapatın ve 5 dakika dinlendirin.
Maydanozu kıyıp tereyağı ile birlikte pilava ilave edin. Harmanlayıp sıcak olarak servis yapın.
AnGeL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla