Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.11.11, 14:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Serap
Moderator
 
Serap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Denizli
Mesajlar: 4.745
Konular: 1880
Puan Grafiği
Rep Puanı:5102
Rep Gücü:72
RD:Serap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 682
226 Mesajına 380 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Franz von Lenbach Biyografisi - Franz von Lenbach Kimdir - Franz von Lenbach Hayatı

Franz von Lenbach Biyografisi - Franz von Lenbach Kimdir - Franz von Lenbach Hayatı

Franz von Lenbach (D. 13 Aralık 1836 - Ö. 6 Mayıs 1904), Alman ressam.



Franz Seraph Lenbach

Lenbach, Bavyera'daki Schrobenhausen'de dünyaya geldi. Babası bir masondu. Lenbach'ın da babasının ticari hayatını devam ettireceği ya da bir inşaatçı olduğudüşünülüyordu. Bu yüzden ilk olarak Landsberg'de bir okula daha sonra ise Augsburg'da teknik bir okula gönderildi. Lenbach, hayvan ressamı Hofner'ın çalışmalarını gördükten sonra resim konusuna eğilmeye karar verdi fakat babasından izin alamadı. Augsburg ve Münih'te galerileri gezen Lenbach'ın babası sonunda ressam olması için izin verince kısa bir süre Gräfle'nin atölyesinde resim kopyaladı.

Piloty'nin öğrencisi olana kadar belirli bir teknik geliştirmiş olan sanatçı 1858 yılında İtalya'yıziyaret etti. Münih'e döndüğünde Weimar'a çağrıldı ve Münih Güzel Sanatlar Akademisi'nde profesör olarak çalışmaya başladı. Kont Schack'la tanışması ve Kont'un kendisine çok sayıda tablo siparişi vermesi sebebiyle görevinden ayrıldı.



Young shepherd, 1860.

Aynı yıl İtalya'ya döndü ve bu şehirde bir çok ünlü resim kopyaladı. 1867 yılında ise İspanya'ya giderek Prado Müzesi'nde Velázquez'in tablolarını, Granada'dakimüzelerde ise manzara resimleri kopyaladı (1868). Paris Salonu'na da katılan Lenbach bu sergide üçüncülük madalyası aldı. İlerleyen yıllarda Viyana, Münih ve Paris'te sergiler açmaya devam eden Lenbach 1904 yılında vefat etti.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Serap
Serap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla