Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01.11.11, 15:23   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Serap
Moderator
 
Serap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Denizli
Mesajlar: 4.745
Konular: 1880
Puan Grafiği
Rep Puanı:5102
Rep Gücü:72
RD:Serap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 682
226 Mesajına 380 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Franz Kline Biyografisi - Franz Kline Kimdir - Franz Kline Hayatı - Franz Kline Yaşam

Franz Kline Biyografisi - Franz Kline Kimdir - Franz Kline Hayatı - Franz Kline Yaşamı

Franz Kline "Franz Jozef Kline" (D. 23 Mayıs 1910, Wilkes-Barre, Pennsylvania, ABD – Ö. 13 Mayıs 1962, New York, ABD) ABD’li bir ressam. Daha çok soyut dışavurumculuk stili ile yaptığı resimlerle tanınmıştır.



High Street, 1950, Harvard Art Museums/Fogg Museum

Her ne kadar ABD’deki soyut dışavurumculuk akımını benimsemiş sanatçılar daha çok New York ve çevresinde bulunmuşlarsa da Franz Kline sanat hayatı sadece New York ile sınırlı kalmamıştır. Pennsylvania eyaletindeyer alan Wilkes-Barre şehrinde dünyaya gelen sanatçı, yetim çocukların gittiği bir akademi okulu olan Girard College’de eğitim aldın. Daha sonra Boston Üniversitesi’nde eğitimine devam ederken: yazların çoğunluğunugeçirdiği Massachusetts eyaletinin Provincetown şehrinde de 1956 ile 1962 yılları arasında resim çalışmalarına devam etti. Elizabeth Vincent Parsons adındaki Büyük Britanyalı bir balerin ile evlendi. Bir kalp hastalığına yenik düşerek New York şehrinde vefat etti.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Serap
Serap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla