Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11.11.11, 02:26   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Serap
Moderator
 
Serap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Denizli
Mesajlar: 4.745
Konular: 1880
Puan Grafiği
Rep Puanı:5102
Rep Gücü:72
RD:Serap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 682
226 Mesajına 380 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon Candido Portinari Biyografisi - Candido Portinari Hayatı - Candido Portinari Kimdir

Candido Portinari Biyografisi - Candido Portinari Hayatı - Candido Portinari Kimdir

Candido Portinari (D. 29 Aralık 1903, Brodowski, Brezilya – Ö. 6 Şubat 1962, Rio de Janeiro, Brezilya Brezilyalı neo-realist ressam.



Left to right: Candido Portinari, Antonio Bento, Mario de Andrade and Rodrigo Melo Franco

Candido Portinari, İtalya’dan göç eden bir ailenin oğlu olarak 29 Aralık 1903 tarihinde Brezilya’nın Sao Paulo şehirine yakın bir kahve üretim bölgesi olanBrodowski’de dünyaya geldi.



Brezilyalı neorealist ressam Candido Portinari'nin 1941 yılında çizdiği A descoberta da terra (Karanın Keşfi) adlı duvar resmi (Amerika Birleşik Devletleri Kongre Kütüphanesi, Washington, D.C.)

Rio de Janeiro şehrinde yer alan sanat akademisinde (Escola Nacional de Belas Artes veye ENBA) eğitim gören Candido Portinari , bu akademiden 1928 yılında altınmadalya ve Paris’e seyahat etme hakkını kazandı. 1928 ile 1930 yılları arasını Paris’te geçiren ressam, 1930 yılında Brezilya’ya geri döndü.

Candido Portinari, ilerleyen yıllarda Brezilya Komünist Partisi’ne üye oldu ve 1947 yılında bu partiden senatör seçildi. Ancak komünistlere yönelik şiddet eylemlerindendolayı Uruguay’a sığınmak zorunda kaldı. 1951 yılında ise Brezilya’ya geri döndü. Hayatının son dönemlerinde birçok hastalıkla mücadele etmek zorunda kalan sanatçı 1962 yılında resimlerinde kullandığı malzemeler nedeniyle kurşun zehirlenmesinden öldü.

Candido Portinari, kariyerindeki birçok önemli eseri Brezilyalı bir mimar olan Oscar Niemeyer ile ortakçalışması sonucu gerçekleştirdi. Brezilya’nın dört bir yanındaki galeriler ve müzelerde halen eserleri sergilenmekten olan bu ressamın New York’ta yer alan Birleşmiş Milletler Genel Merkezi Binası’nda da “Savaş ve Barış” adlı resim panoları halen yer almaktadır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Serap
Serap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla