Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.11.11, 21:39   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Serap
Moderator
 
Serap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Denizli
Mesajlar: 4.745
Konular: 1880
Puan Grafiği
Rep Puanı:5102
Rep Gücü:72
RD:Serap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 682
226 Mesajına 380 Kere Teşekkür Edlidi
:
Arrow Suzanne Valadon Biyografisi - Suzanne Valadon Hayatı - Suzanne Valadon Kimdir

Suzanne Valadon Biyografisi - Suzanne Valadon Hayatı - Suzanne Valadon Kimdir

Suzanne Valadon (D. 23 Eylül 1865 - Ö. 7 Nisan 1938), Marie-Clementine Valadon Bessines-sur-Gartempe, Haute-Vienne, Fransa doğumlu bir Fransız ressam. 1894 yılında, Valadon Societe Nationale des Beaux-Arts kabul edilen ilk kadın ressam oldu. Aynı zamanda ressam Maurice Utrillo annesi.



Suzanne Valadon

Suzanne Valadon on beş yaşında bir sirk akrobat oldu, ancak bir yıl sonra, bir trapez bir düşüş olduğu kariyer sona erdi. Paris Montmartre çeyreğinde, o ilk tanınmış bir ressam kendini halinegelmeden önce, gözlemleme ve öğrenme teknikleri, sanatçılar için bir model olarak çalışan, sanata duyduğu ilgi izlemiştir. Henri de Toulouse-Lautrec,Pierre-Auguste Renoir, Pierre-Cecile Puvis de Chavannes modellenmiş ve son iki işleri olduğu da bilinmektedir. Erken 1890 yılında Edgar Degas, cesur çizimler ve güzelresimler etkilendim, onu satın aldı ve onun çabaları teşvik arkadaş. O ölümüne kadar Degas'nın yakın arkadaşlarından biri olarak kaldı.



The Hangover (Suzanne Valadon), by Toulouse Lautrec.

Valadon natürmortlar, portreler, çiçekler, ve, güçlü yapısı ve canlı renkler için belirtilmiştir manzaralar boyadı. O, ancak, onu samimi kadın nü en iyi biliniyordu. Mükemmeliyetçi, o bunlarıgöstermeden önce, 13 yılkadar onun yağlıboya bazı çalıştı. O da pastel çalıştı. 1890'ların başında düzenlenen İlk sergiler, çoğunlukla portreler oluşuyordu.



Dance at Bougival, by Renoir; the girl is Valadon.

Bugün, bazıeserleri, Paris'teki Centre Georges Pompidou, Grenoble Müzesi ve New York'taki Metropolitan Sanat Müzesi'nde görülebilir.



The Bath, 1908, by Suzanne Valadon.



Reclining Nude, 1928, by Suzanne Valadon.



Profile portrait of Suzanne Valadon, by Renoir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Serap
Serap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla