Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.11.11, 01:24   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Serap
Moderator
 
Serap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Nerden: Denizli
Mesajlar: 4.745
Konular: 1880
Puan Grafiği
Rep Puanı:5102
Rep Gücü:72
RD:Serap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond reputeSerap has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 682
226 Mesajına 380 Kere Teşekkür Edlidi
:
icon İlluankas Efsanesi - İlluankas Efsanesi Hikayesi - İlluankas Efsanesi Destanı

İlluankas Efsanesi - İlluankas Efsanesi Hikayesi - İlluankas Efsanesi Destanı

Illuankas adındaki büyük yılan ile fırtına tanrısı arasında Kiskilussa şehrinde korkunç mücadeleler olmuş, sonunda fırtına tanrısı kaybetmiştir.

Inuras; sevilen, sayılan bir tanrıça idi. Gökte altı kır atın çektiği arabasıyla gezerdi.

Birgün Inuras, Hattusaş şehrine geldi. Oradan Zigoratta şehrine geçti. Orada Hupasiyas (Hupanisa) adında bir genç gördü, onunla aralarında dostluk başladı.

Inuras, Illuankas'ı öldürerek fırtına tanrısının intikamını almak istedi. Gence bu arzusunu anlattı, ondan yardim istedi. Genç de Inuras'ın kendisini sevdiği takdirdeona yardım edeceğini söyledi. Nihayet iki taraf, karşılıklı teklifleri kabul ettiler.

Hupasiyas'ın tertibi ile tanrı Inuras (Inar), bir ziyafet hazırladı. İlluankas'ı bu ziyafete çağırdılar. Buna sevinen İlluankas, çocuklarını da alarak ziyafete geldi. İlluankas ile çocukları o kadar yediler ki döndükleri zaman çok şiştikleri için yuvalarının bulunduğu delikten sığmadılar. Yari içerde yaridışarıda kaldılar. Bunu gören Hupasiyas, İlluankas ile çocuklarını kuyruklarından birbirine bağladı.

Oraya Inuras da gelmişti. Illuankas, kurtarılması için ona çok yalvardı. Inuras aldırmadı. Gök tanrısı Yantanus'u da oraya çağırdı. Yantanus da geldi, elindeki kargı ile yılanları oldurdu. Inuras da büyükbabasının intikamını almış oldu.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Serap
Serap isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla