Konu
:
Piliç Topkapı - Piliç Topkapı Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
20.12.11, 23:37
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:48
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Piliç Topkapı - Piliç Topkapı Tarifi
Piliç Topkapı - Piliç Topkapı Tarifi
Malzemeler
4 adet piliç göğüs eti,
1 su bardağı pirinç,
1 adet soğan,
2 çorba kaşığı çam fıstığı,
2 yemek kaşığı kuş üzümü,
2 yemek kaşığı margarin,
1 adet kesme şeker,
1 tatlı kaşığı yeni bahar,
yeteri kadar tuz ve biber.
Hazırlanışı
Kalın dipli bir tavada yağ eritilir, fıstıklar pembeleşinceye kadar kavrulur. Pirinç ilave edilip karıştırıldıktan sonra su, tuz, kuş üzümü ve baharatlar koyulup kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Piliç göğüsleri yatay olarak bir tarafı kesilmeyecek şekilde ikiye ayrılır. Hazırlanan pilav piliçlerin içerisine doldurulur. Piliçler fırında pişirilir. Hazırlanan Piliç Topkapı sıcak olarak servis edilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA
www.tualimforum.com
Bu Gün Bir Derdinmi Var?
Berfin
Açık Profil bilgileri
Berfin - Özel Mesaj gönder
Berfin - Daha fazla Mesajını bul