Konu
:
Bademli Piliç Kavurma - Bademli Piliç Kavurma Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
09.02.12, 18:44
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:117
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Bademli Piliç Kavurma - Bademli Piliç Kavurma Tarifi
Bademli Piliç Kavurma - Bademli Piliç Kavurma Tarifi
Malzemeler
4 adet kemiksiz piliç but (badem büyüklüğünde doğranmış),
1 su bardağı kabuksuz badem,
1 su bardağı soya filizi,
Yarım su bardağı taze fasulye (jul yen doğranmış),
2 adet havuç (çok ince doğranmış),
Yarım su bardağı yeşil soğan (jul yen doğranmış),
Yarım çay bardağı soya sosu,
Yarım çay bardağı tavuk suyu,
4 silme çorba kaşığı tereyağı,
2 çorba kaşığı zeytinyağı.
Hazırlanışı
Zeytinyağının hepsi, 1 çorba kaşığı tereyağı ile birlikte bir wok’a (Çin tavası) veya teflon kavurma tavasına alınıp kızartılır. Bademler içine atılıp esmerleşene kadar kavrulur. Bademler kavrulduğunda piliç butları eklenir. 10 dakika kadar harlı ateşte karıştırarak kavrulur. Tavuk suyunun ve soya sosunun yarısı tavuklara eklenip sos mahiyetinde azıcık sıvı kalana kadar çektirilir. Ayrı bir teflon tavaya, kalan tereyağı atılıp eritilir. Hemen arkasından, sırası ile taze fasulye, havuç atılıp yine harlı ateşte diriliklerini kaybedene kadar sote edilir.
Ardından, yeşil soğan ve soya filizi eklenir. Bu arada yeşil soğan ve soya filizlerinin erimemelerine dikkat edilmelidir. Onun için karıştırılırken dikkat edilmeli, eğer yapılabiliyorsa, tava sallanarak kavurma yapılması gerekir. Sebzelerimizin sote işlemi bittiğinde, kalan tavuk suyu ve soya sosu eklenip, 3-4 dakika çektirilir. Sebzeler dört tabağın ortasına pay edilip, ortaları havuz gibi açılır. Bademli piliç kavurması, bu havuzlara pay edilir. Arzu edilirse, kavrulmuş file badem serpilerek servis yapılabilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul