Konu
:
Mantarlı Tas Kebabı - Mantarlı Tas Kebabı Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
09.02.12, 18:46
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Mantarlı Tas Kebabı - Mantarlı Tas Kebabı Tarifi
Mantarlı Tas Kebabı - Mantarlı Tas Kebabı Tarifi
Malzemeler
500 gr. kuşbaşı kuzu eti,
500 gr. mantar,
3 adet sivri biber,
2 adet domates,
1 adet soğan,
1 çorba kaşığı salça,
½ çay bardağı sıvıyağ,
1 çay kaşığı kırmızı toz biber,
1 çay bardağı su,
yeteri kadar tuz ve karabiber.
Hazırlanışı
Kuşbaşı kuzu eti bir tencereye koyulur ve suyunu çekene kadar kavrulur. Domates ve soğanın kabuğu soyulur, domates, soğan, biber ve mantar küçük küpler şeklinde doğranır. Tencereye yağ ilave edilir, üzerine soğan, biber koyulur ve kavrulur. Mantar ilave edilir ve suyunu çekene kadar kavrulur. Salça, kırmızı toz biber, tuz ve karabiber ilave edilir, kavurma işlemine devam edilir. Domates koyulur bir süre kavrulur, su ilave edilir ve tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Hazırlamış olduğumuz Mantarlı Tas Kebabı tereyağlı ve bademli pilav ile servis edilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul