Tekil Mesaj gösterimi
Alt 09.02.12, 18:56   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Mantarlı Terbiyeli Dana Biftek - Mantarlı Terbiyeli Dana Biftek Tarifi

Mantarlı Terbiyeli Dana Biftek - Mantarlı Terbiyeli Dana Biftek Tarifi


Malzemeler:

600 gr. dana kuşbaşı
6 adet soğan
1 adet havuç
200 gr. mantar
1 demet kokulu ot maydanoz,kekik,mercankösk
50 gr. un
90 gr. tereyağ
2 adet yumurta sarısı
1 adet limon
tuz
karabiber

Hazırlanışı:

Etli mantar yemeklerinden biri olan mantarlı terbiyeli dana biftek hazırlamak için önce et suyunu kaynatın. Kuşbaşı dana etini kazınarak temizlenmiş havucu ve kokulu ot demetini ekleyin. Et suyu kaynayınca altını kısıp 40 dakika kadar eti pişirin. Soyulmuş soğanları ilave edin ve 20 dakika daha pişirin. Tencereyi ateşten alın. İyice yıkadığınız mantarları dilimleyin. Bir başka tavada 40 gr (2,5 çorba kaşığı) tereyağında yaklaşık 10 dakika sote edin. Sonra tuzunu, karabiberini serpin.

Bir tencerede 50 gr (3,5 çorba kaşığı) tereyağını eritin. Unu ekleyin ve sürekli karıştırarak yarım litre sıcak et suyunu ilave edin. Bu sosu koyulaşana kadar karıştırmak suretiyle pişirin.

Bu sosa yarım limon suyuyla karışmış yumurta sarılarını, tuz ve karabiberi ilave edin. Eti ve soğanları süzün ve servis tabağına düzenleyin. Et suyunda pişmiş havucu dilimleyip mantarları ekledikten sonra hepsinin üzerine hazırladığımız sosu döküp servis yapabilirsiniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla