Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14.03.12, 00:29   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Akira Yoshizawa Biyografisi - Akira Yoshizawa Hayatı - Akira Yoshizawa Kimdir?

Akira Yoshizawa Biyografisi - Akira Yoshizawa Hayatı - Akira Yoshizawa Kimdir?



14 Mart 1911 tarihinde Japonya'da doğan Akira Yoshizawa kağıt katlama sanatı olan origamiyi bütün Japonlar gibi geleneklerinin bir parçası olarak tanıdı. Yoshizawa Tokyo'da bir fabrikada çalışırken boş zamanlarını da origamiye ayırıyordu. Ama 1937 yılında fabrikadan ayrılıp tüm zamanını origamiyle uğraşarak geçirmeye karar verdi.
Akira Yoshizawa'nın yaptığı origami çalışmaları ilk defa 1944 yılında Isao Honda tarafından yayınlanan Origami Shuko isimli kitapta yer aldı. Ancak origami kariyerinin asıl başlangıcı 1951 yılında Asahi Grafik dergisi için hazırladığı 12 Hayvanlı takvim modeli olmuştur.



Yoshizawa'nın kendisine ait ilk origami kitabı “Yeni Origami Sanatı” (Atarashi Origami Geijutsu)'dır. Kitabı 1954 yılında yayınlamıştır. 1954 yılında aynı zamanda Tokyo Uluslararası Origami Merkezini kurmuştur.
Origaminin en büyük üstadı olarak kabul edilen Akira Yoshizawa Islak Origami tekniğini bulan kişidir. Bu teknikle daha gerçekçi figürler katlamıştır.
Akira Yoshizawa 14 Mart 2005 tarihinde öldü.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla