Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.05.12, 13:13   #1 (permalink)
Kullanżcż Profili
EZEL
Moderator

EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanżcż Bilgileri
Konular: 909
Puan Grafiši
Rep Puanż:2080
Rep Gücü:37
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Težekkür

Ettiši Težekkür: 41
64 Mesajżna 108 Kere Težekkür Edlidi
:
Standart Cuma Günü Okunacak Żhtiyaē Dualarż

Cuma Günü Okunacak Żhtiyaē Dualarż

Abdullah Kuresī buyurdu ki:

Bir gün hocam Ebü’r-Rabī bana, “Sana bitmek tükenmek bilmeyen bir hazīne ögreteyim mi?” dedi. Ben de, “Evet” deyince, Ebü’r-Rabī bana, “Su duāyi devamli oku” dedi...
Okumami istedigi duā söyle idi: “Yā Allah, yā Vāhid, yā Mūcid, yā Cevād, yā Bāsit, yā Kerīm, yā Vehhāb, yā ze’t-Tavl, yā Ganī, yā Mugnī, yā Fettāh, yā Rezzāk, yā Alīm, yā Hayy, yā Kayyūm, yā Rahmān, yā Rahīm, yā Bedīassemāvāti vel-ard, yā ze’l-celāli vel ikrām... Yā Hannān, yā Mennān infehnī minke bi nafhati hayrin tugnīnī bihā ammen sivāk... in testeftihū fekād cāekümü’l-feth... Innā fetehnā leke fethan mübīnā... Nasrun minellahi ve fethun karīb... Allahümme yā Ganī, yā Hamīd, yā Mubdi’, yā Muīd, yā Vedūd, yā ze’l-arsil Mecīd, yā Fe’ālen limā yürīd, ikfini bihelālike an harāmike ve agninī bi fadlike ammen sivāke vahfaznī bimā hafizte bihizzikr... Vensurnī bimā nasarte bihirrusül... inneke alā külli sey’in kadīr...” (68)

Her murad iēin okunacak Kur’an-i kerimdeki duā ayetleri

Rabbenā ve’calnā muslimeyni leke ve min-zurriyetinā ummeten muslimeten leke ve erinā menāsikenā ve tub aleynā inneke ente’t-evvābu’r-rahim.

Rabbenā ve’b’as fihim resūlen minhum yetlū aheyhim āyātike ve yuallimu-humu’l-kitābe ve’l-hikmete ve yuzekkīhim inneke ente’l-azīzu’l-hakīm.

Rabbenā ātinā fīd-dunyā haseneten ve fī-l-āhirati haseneten ve kinā azābe’n-nār.

Rabbenā velā tahmil aleynā isran kemā hameltehū alāllezīne min-kablinā rabbenā velā tuhammilnā mā-lā-tākate lenā bih, va’fu annā va’gfir lenā ve’r-hamnā ente mevlānā fe’n-surnā alā’l-kavmil’l-kāfirīn.

Rabbenā lātuzig kulūbenā ba’de iz-hedeytenā ve heb lenā min-ledunke rahmeten inneke ente’l-vehhāb.

Ellezīne yukūlūne rabbenā innenā āmennā fe’gfir lenā zunūbenā ve kinā azābe’n-nār.

Rabbenā āmennā bimā enzelte ve’t-tebā’nā’r-rasūle fe’ktubnā ma’s-sahidin.

Rabbenā’gfir lenā zunūbenā ve isrāfenā fī emrinā ve sebbit akdāmenā va’n-surnā alā’l-kavmil’-kāfirīn.

Rabbenā mā-halakte hāzā bātilā, subhaneke fe-kinā azāben-nār.

Rabbenā inneke men-tudhili’n-nāra fekad ahzeyteh vemā li’z-zālimīne min ensār.

Rabbenā innenā semi’nā munādiyen yunādī li’l-īmānī enāminū bi-rabbikum fe-āmennā rabbenā fagfir lenā zunubenā ve keffir annā seyyi’ātinā ve teveffenā maā’l-ebrār.

Rabbenā ve ātinā ma-vaadtenā alā rusulike velā tuhzinā yevme’l-kiyāmeti inneke hā-tuhlifu’l-mīād

Kaale Isa’bnu Meryeme-allahumme rabbenā enzil aleynā māideten mine’s-semāi tekūnu lenā īden li-evvelinā ve āhirinā ve āyeten minke ve’r-zuknā ve ente hayru’r-razikīn

Kaalā rabbenā zalemnā enfusenā ve in-lem-tagfir lenā ve terhamnā lenekūmenne mine’l-hāsirīn

Rabbenā inneke āteyte Fir’avne ve mele’ehū zīneten ve emvālen fī’l-hayāti’d-dunyā rabbenā li-yudillū an-sebīlik, rabbenā’t-mis alā emvalihim ve’sdud ālā kulūbihim felā yu’minū hattā yeravu’l-azābe’l-elīm

Rabbenā innī eskentu min-zurriyetī bi-vādin gayri zī-zar’in inde beytik’l-Muharrami rabbenā liyukīmū’s-salāte fec’al ef’ideten mine’n-nāsi tehvī ileyhim ve’r-zukhum mine’s-semerāti le’allehum yeskurūn.

Rabbenā inneke ta’lemu mā-nuhfī vemā nu’lin vemā yehfā alāllahi min-sey’in fī’l-ardi velā fī’s-semāi elhamdu lillāhillezī vehabe lī alā’l-kiberī ismāīle ve ishaka inne rabbī le-semīu’d-duā,

Rabbic’alnī mukīma’s-salāti vemin zurriyetī, rabbenā ve tekabbel duā,

Rabbenā’gfir lī ve livālideyye ve li’l-mu’minīne yevme yekūmu’l-hisāb.

Rabbenā ātinā min-ledunke rahmeten ve heyyi’lenā min-emrinā rasadā.

Rabbenā heb lenā min-ezvāzinā ve zurriyyāātinā kurrata a’yunin ve’c’alnā li’l-muttekīne imāmā.

Rabbenā’k-sif annā’l-azābe innā mu’minūn.

Rabbenā aleyke tevekkelnā ve ileyke enebnā ve ileyke’l-masīr.

Rabbenā lā-tec’alnā fitneten lillezīne keferū ve’gfir lenā rabbenā inneke ente’l-azīzu’l-hakīm.

Rabbenā’gfir lenā ve li-ihvāninā’llezīne sebekūnā bi’l-īmāni velā tec’al fī kulūbinā gilen lillezīne āmenū rabbenā inneke raūfun rahīm.

Rabbenā etmim lenā nūranā ve’gfir lenā inneke alā kulli sey’in kadīr.

Kur’an-i kerimdeki duā ayetlerinin bazilarinin manalari

Ey Rabbimiz bize dünya ve ahirette iyilik ver, bizi Cehennem azabindan koru! (Bekara 201)

Ey Rabbimiz bize sabir, cesaret ve sebat ver, kāfirlere karsi bize yardim et! (Bekara 250)

Ey Rabbimiz, unutur veya hataya düsersek bizi sorumlu tutma, bizden öncekilere yükledigin gibi bize de agir bir yük yükleme!

Ey Rabbimiz, bize gücümüzün yetmedigi isleri de yükleme, bizi affet, bizi bagisla, bize aci, sen bizim Mevlamizsin. Kāfirlere karsi bize yardim et! (Bekara 286)

Ey Rabbimiz, bizi dogru yola ilettikten sonra kalblerimizi kaydirma! [bizi sapitma] Bize, tarafindan rahmet bagisla! Lütfu en bol olan sensin. (A.Imran 8)

Ey Rabbimiz, iman ettik; günahlarimizi bagisla, bizi Cehennem azabindan koru. (A.Imran 16)

Ey Rabbimiz, günahlarimizi ve isimizdeki taskinligi bagisla; ayaklarimizi [yolunda] sabit kil; kāfirlere karsi bizi muzaffer eyle! (A.Imran 147)

Ey Rabbimiz, "Rabbinize inanin" diyen davetēiyi [peygamberi] isittik, hemen iman ettik. Artik bizim günahlarimizi bagisla, kötülüklerimizi ört, ruhumuzu iyilerle beraber al! Ey Rabbimiz, bize, peygamberlerin vasitasiyla vādettiklerini de ikram et ve kiyamette bizi rezil-rüsvay etme; süphesiz sen vādinden caymazsin. (A.Imran 193-194)

Ey Rabbimiz, bize ēok sabir ver, müslüman olarak canimizi al! (Araf 126)

Ey Rabbim, beni ve neslimi namazi devamli kilanlardan eyle; duāmi kabul et, kiyamette hesab olunacagi gün beni, ana-babami ve müminleri bagisla! (Ibrahim 40-41)

Ey Rabbim, bana hikmet ver ve beni salihler arasina kat! (Suara 83)
Abdullah bin Ömer buyurdu ki: Hāceti olan bir kimse ēarsamba, Persembe ve Cuma günleri oruē tutsun. Cuma günü temizlenip namaza gitsin. Az veya ēok sadaka versin. Namazdan sonra su duāyi okursa Allahü teālā’nin izni ile duāsi kabūl olur.

Allahümme innī es’elüke bismike bismillāhirrahmānirrahīm. Ellezī lā ilāhe illā hū. Ālimül gaybi vessehādeti hüverrahmānürrahīm. Ve es’elüke bismike bismillāhirrahmānirrahīm. Ellezī lā ilāhe illā hüvel hayyül kayyūm. Lā te’huzühū sinetün ve lā nevm. Ellezī meleet azametühüsse-māvāti vel arde. Ve es’elüke bismike bismillāhirrahmānirrahīm. Ellezī lā ilāhe illā hüve ve anet lehül vücūhü ve hase’at lehül ebsāru ve veciletil kulūbü min hasyetihi en tusalliye alā Muhammedin ve en tu’tīnī hācetī, diyerek hācetini söylemelidir.
--------------Tualimforum Żmzam--------------
Allah'żm Hakkżmżzda Hayżrlżsżnż Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla