Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.05.12, 18:50   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:47
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Mantarlı Ciğer - Mantarlı Ciğer Tarifi

Mantarlı Ciğer - Mantarlı Ciğer Tarifi


Malzemeler:

750 gr. dana ciğeri
3 çorba kaşığı limon suyu
90 gr. tereyağ
2 adet soğan orta boy,ince dilimlenmiş
2 diş sarımsak
500 gr. domates
4 adet mantar orta boy,ince dilimlenmiş
1 tatlı kaşığı kekik
4 çorba kaşığı un

Hazırlanışı:

Etli mantar yemeklerinden “mantarlı ciğer“, özellikle ana yemekler yanında garnitür olarak yapabileceğiniz bir tarif. Davet ve yemekli toplantılarınızda çok beğenilecek olan mantarlı ciğeri, patates ve taze sebze ile servis edebilirsiniz.

Mantarlı ciğer için önce, ciğer dilimlerine limon suyunu serpip arasıra üstlerine bastırarak 30 dakika bekletiniz. Bu arada büyük bir tavada tereyağının 1/3'ünü eritip, köpüğü kaybolunca, soğan ve sarmısağı katınız. 5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar karıştırarak kızartınız.

Domates ve mantarlarla kekiği de tavaya koyup 3-5 dakika kadar karıştırarak pişiriniz. Ateşi kıstıktan sonra tavanın ağzını kapayıp, sosu 30 dakika pişiriniz.

Ciğer dilimlerini bir peçete ile kurulayıp un-tuz-biber karışımına bulayınız (unun fazlasını silkerek atınız).

Bir başka büyük tavada, kalan tereyağı eritiniz. Köpüğü kaybolunca, ciğerlerin birkaç dilimini atıp her iki yüzlerini 2-3'er dakika kızarttıktan sonra, delikli kepçeyle ısıtılmış bir servis tabağına alıp sıcak tutunuz. Bütün ciğerler kızartılıp bir servis tabağına dizildikten sonra, üstlerine sosu dökerek servis ediniz.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla