Konu
:
Jambonlu Mantar Kebabı - Jambonlu Mantar Kebabı Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
04.05.12, 18:52
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:48
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Jambonlu Mantar Kebabı - Jambonlu Mantar Kebabı Tarifi
Jambonlu Mantar Kebabı - Jambonlu Mantar Kebabı Tarifi
Malzemeler:
6 dal maydanoz
1 adet havuç
1 adet soğan
3 çorba kaşığı margarin
3 çorba kaşığı yağ
tuz
1 kahve fincanı sirkeli su
3 adet defne yaprağı
6 adet biftek
6 adet jambon
250 gr. mantar
karabiber
kekik
Hazırlanışı:
Jambon ve mantar ile çok lezzetli bir kebap yapabilirsiniz. Jambonlu mantarlı sıra kebabı da denilen bu yemek için önce bir demet maydanozu irice doğrayın. Havuç ve soğanı da tavla zarı iriliğinde doğrayın. Margarin ve sıvı yağı karıştırıp sebzeleri soteleyin. Tuz, karabiber ve kekik serpin.
Soğanlar pembeleşince 1 kahve fincanı kadar su ilave edin. Hazırladığınız bu karışıma defne yapraklarını da parçalayarak katın.
Ayrı bir tencerede etleri haşlayın. İnce uzun bir fırın kabına 2 dilim et koyun. Üzerine hazırladığınız harçtan yayın. Onun üzerine jambon dilimi yerleştirin. Malzemeler bitene kadar bu şekilde üst üste dizin. Üzerine sirkeli su gezdirin.
Orta ısılı fırında 20 dakika tutun. Suyunu çekerse su ilave edin. Fırından aldığınız bu yemeği dilimleyip, servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.
Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA
www.tualimforum.com
Bu Gün Bir Derdinmi Var?
Berfin
Açık Profil bilgileri
Berfin - Özel Mesaj gönder
Berfin - Daha fazla Mesajını bul