Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04.05.12, 22:58   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart 23 Nisan İngilizce Kompozisyon Örneği ve Türkçesi

23 Nisan İngilizce Kompozisyon Örneği ve Türkçesi

The most beautiful is the month of April, the spring season.


In April, the earth mother alive, all natural re-live the excitement of the resurrection. Each of chirpy. In winter, cold and darkness of salvation as if all nature lives in a holiday

April 23 is considered, for the glorious nation that experienced a rebirth and revival in terms of months what I think is a big coincidence.

Mustafa Kemal, the liberation of the nation that he would provide his own Amasya, Erzurum and Sivas telling a National Assembly in Ankara wanted the collection. It responded by immediately Turkish Nation and the Grand National Assembly on April 23, 1920 in Ankara, Turkey gathered.

Our people taking their destiny into their own hands to have a war of annihilation, using himself won the right to sovereignty. Showed that self-manage the whole world a great nation.

With the national liberation struggle for independence and won the struggle for independence under the leadership of Mustafa Kemal, the oppressed communities of the noble Turkish nation is an example of a master to come alone, it could not under the rule. O ancak kendi kendisini yönetebilirdi. He ruled himself, but his own.

April 23, 1920, the Turkish nation is like a sun surrounded arising from the dark horizon. 23 Nisanla taking this nation into the hands of their own destiny under the leadership of Mustafa Kemal won independence and freedom and saved our country from enemy occupation, April 23 today to gain the Republican Devleti’mize, April 23 our life, we have had today’s modern society.

Nations are of great importance to events such as April 23 is celebrated as a holiday. April 23 National Sovereignty Day in the Turkish Nation, the largest party has adopted as its own.

April 23 brings us the republic and independence, the great leader Ataturk entrusted to future generations, the children entrusted to it by the beloved national bayramımızı meaning it has added even more beautiful.

This spring, aroused such love and brotherhood among all children bayramla uyanacağını sense to extend to the whole world and thought it great Atam …

Children’s Day every April 23 arable love, peace and tolerance and love the forest will create the seeds of peace in our world know the hearts of all children.

April 23 lights blazing like the sun to the world a new nation, it will never be exalted.





Nisanda toprak ana canlanır, bütün doğa yeniden dirilişin heyecanını yaşar.Her yer cıvıl cıvıldır. Kışın soğuk ve karanlığından kurtuluşun bir bayramını yaşar sanki bütün doğa…

23 Nisan denilince, şanlı milletim için de böyle bir yeniden doğuş ve canlanışın yaşandığı ay bakımından ne büyük bir tesadüf olduğunu düşünürüm.Mustafa Kemal kendi kurtuluşunu yine milletin kendisinin sağlayacağını Amasya, Erzurum ve Sivas’ta anlatarak Ankara’da bir Millet Meclisi’nin toplanmasını istedi.Buna Türk Milleti hemen karşılık verdi ve 23 Nisan 1920de Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni topladı.
Milletimiz kendi kaderini kendi eline alarak var olma yok olma savaşını, egemenlik hakkını kendisi kullanarak kazandı.Bütün dünyaya kendi kendini yönetebilecek büyük bir millet olduğunu gösterdi.
Ulusal kurtuluş mücadelesi ile bağımsızlık ve istiklâlini Mustafa Kemal önderliğinde kazanarak bu mücadelesiyle, ezilen toplumlara örnek olan asil Türk milletinin başına bir efendi gelip, onu egemenliği altına alamazdı.

23 Nisan 1920, Türk ulusunun etrafını saran karanlık ufuklardan doğan bir güneş gibidir. 23 Nisanla bu ulus kendi kaderini eline alarak Mustafa Kemal önderliğinde bağımsızlık ve hürriyetini kazanarak yurdumuzu düşman işgalinden kurtardı, 23 Nisanla bugünkü Cumhuriyet Devleti’mize kavuştuk, 23 Nisanla bugünkü modern toplum yaşantımıza sahip olduk.
Milletler için büyük önemi olan 23 Nisan gibi olaylar bayram olarak kutlanır.Türk Milleti de 23 Nisan’I Ulusal Egemenlik Bayramı olarak kendine en büyük bayram kabul etmiştir. 23 Nisan’ın bize kazandırdığı cumhuriyet ve istiklâlimizi gelecek kuşaklara emanet eden büyük önderimiz Atatürk, bu ulusal bayramımızı çok sevdiği çocuklara emanet ederek ona daha da güzel bir anlam katmıştır.


Bu bayramla bütün çocukların arasında baharın uyandırdığı gibi sevgi ve kardeşlik duygusunun uyanacağını ve bunun bütün dünyaya yayılacağını düşünmüştü büyük Atam… Her 23 Nisan Çocuk Bayramı’nda ekilecek sevgi, barış ve hoşgörü tohumlarının dünyamızda barış ve sevgi ormanı oluşturacağını biliyorum bütün çocukların yüreklerinde. 23 Nisanla dünyaya yeni bir güneş gibi ışıklar saçan yüce milletim sonsuza dek yaşayacaktır.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla