Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05.05.12, 14:34   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Batum Antlaşması

Batum Antlaşması


Batum Antlaşması 4 Haziran 1918'de Osmanlı Devleti ile Kasım 1917'deki Bolşevik ihtilalinden sonra Kafkasya'da kurulan devletlerle, yani Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti, Gürcistan Cumhuriyeti ve Azerbaycan Milli Şurası arasında imzalanmıştır. 14 maddeden oluşan bu anlaşma, Ermenistan Demokratik Cumhuriyeti'nin imzaladığı ilk uluslararası sözleşmedir.

Gürcistan, 1917 yılında Çarlık Rusya’nın yıkılmasından sonra kurulmuştu. Gümrü Antlaşmasfndan sonra Ermenistan işgal ettiği topraklardan çekilince yeni Türk Devleti Gürcistan ile sınır komşusu oldu. Gürcistan, Türk birliklerinin Mondros Ateşkes Anlaşmasının hükümleri gereğince Kafkasya’dan çekilmesi üzerine Ardahan, Artvin ve Batum’u ele geçirmişti.

Gürcistan, TBMM kuvvetlerinin Ermeniler karşısında başarılı olması üzerine Batum Antlaşması’nı imzalayarak Ardahan, Artvin ve Batum’u Türk Devleti’ne teslim etti. Ancak bu antlaşma Sovyetler Birliği’nin Gürcistan’ı işgal etmesi üzerine uygulanamadı. 16 Mart 1921′de imzalanan Moskova Antlaşması ile Batum Gürcistan’a bırakıldı.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla