Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12.05.12, 23:08   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
 
ASYA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:ASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond reputeASYA has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Denizli Sağlık Turizm Merkezleri - Denizli Kaplıcaların Adresleri

Denizli Sağlık Turizm Merkezleri - Denizli Kaplıcaların Adresleri

Termal Tesisler ve Etkili Olduğu Hastalıklar
Türkiyedeki Kaplıcaların Adresleri

Denizli

DENİZLİ-PAMUKKALE TERMAL TURİZM MERKEZİ

Pamukkale Şifalı Suları


İl merkezine 18 km uzaklıkta bulunan, eski Hierapolis kentinin bulunduğu alanda yer alan ve travertenleri yaratan bu sular, bölgenin en önemli ve etkin özelliğidir.
Kalp, damar sertliği, tansiyon, romatizma, deri, göz, raşitizm, felç, sinir ve damar hastalıkları, ılık içildiğinde spazmlı midelere iyi gelmekle beraber, çok değerli idrar söktürücü, böbrek ve kum taşlarında, idrar yolu iltihaplarında etkilidir.
Buldan Maden Suyu
Buldan’a 2 km uzaklıktaki madensuyu kaynakları, iki ayrı çeşmeden akmaktadır. Bu kaynaklar, soğuk ve sıcak su olarak dakikada 25 litre su verir. Suyun sıcaklık derecesi 190C tır. Karbondioksitle bikarbonatlı suların karışımıdır.

Denizden yüksekliği 600 metre olan bu maden suyunun sindirim sistemi, karaciğer işlevleri üzerinde olumlu etkisi vardır. Sofra suyu niteliğindedir.


Efe Maden Suyu – İçme Deresi / Buldan

Gerenci Şifalı Suyu – Narlı Köyü / Kale

Kuşkoru Şifalı Suyu – Hisarköyü / Sarayköy

Karahayıt Kaplıca ve İçmeleri

Pamukkale termal kaplıcası sisteminin bir kolu sayılan bu kaplıca, Pamukkale’nin 5 km kuzeyinde, Karahayıt kasabasındadır. Suyunun bileşimi, Pamukkale kaynağına benzemektedir. Ancak sıcaklığı daha fazla olup, serbest karbondioksiti daha azdır. Radyoaktivitesi yüksek olan kaplıca suları, üç kaynaktan çıkar, kaynakların sıcaklıkları 420C , 500C ve 560C dır.
Kalp, damar sertliği, yüksek tansiyon, romatizma-siyatik, deri sinir, lumbago, gibi hastalıklarla uyuz, sivilce, kaşıntı gibi deri hastalıklarına iyi gelir.
Bileşimindeki Maddeler: Kalsiyum bakımından zengindir (466.000). Bikarbonat 1329.569, sülfat 830.000, sodyum 114.950, demir 2.485, potasyum 32.883, magnezyum 131.344, serbest karbondioksit 730.40 mg radyoaktivite 183.14 dür.

İl merkezine 18 km uzaklıkta bulunan eski Hierapolis kentinin bulunduğu alandır. Travertenleri yaratan karstik alanlardan çıkan sular; bünyesindeki kireç çözeltisi, buharlaşma ve sudaki karbondioksitin ayrışması sonucu, çökelerek genellikle beyaz renkte ve pamuk balyalarını andıran kalker tüflerini, Pamukkale travertenlerini oluşturmaktadır.
Miyokarditlere ve kalp yetersizliklerine termal su tedavileri iyi gelmektedir.
Pamukkale termal suyunun tedavi edici özelliği, çok eski çağlardan beri anlaşılmış, yüzyıllar sonra şifa niteliği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Kaynaklar etrafında dini ayinler yapılmış, şenlikler düzenlenmiş, büyük devlet adamları ve zengin kişiler antik dönemde tedavileri için Hierapolis’e gelmişlerdir. Tedavilerin din adamları ve antik hekimlerce yönetilmiş olduğu anlaşılmaktadır.

Kaklık Mağarası : Denizli Honaz İlçesi Kaklık Kasabası, Denizli-Anlara Karayoluna 1 Km. mesafede, Denizli Çimento Fabrikasına 500 M. mesafede bulunan bu mağaradaki su şifalı olup daha çok kadınların deri ve zührevi hastalıkları tedavisinde faydalıdır.

Çizmeli (Yenice) Kaplıca ve İçmeleri

Buldan ilçesine 16 km uzaklıktaki Yenicekent sınırları içindedir. Menderes kıyısında olup, Tripolis antik kenti kalıntıları arasından gidilir. Denizli merkezinden de direk gidilir. Yolu iyidir, tesis vardır. Kaynağın sıcaklığı 440C olup, hidrokarbonat, sülfat, sodyum, kalsiyum, iyonları bulunur. Radyoaktivitesi yüksektir (91 eman). Romatizma, kalp, damar sertliği, deri, basur memeleri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.
Aynı kaplıca sistemi içinde (Karşıyaka ve Kamera) ılıcaları da vardır. Ilıcaların şifa özellikleri Yenice Kaplıcası gibidir.

Gölemezli Çamur Kaplıcası

Akköy ilçesine bağlı Gölemezli köyü yakınlarındadır. Dört kaynak halindedir. Kaynaklar nitelik bakımından her birinden farklıdır. Birisi çamur hamamı olarak kullanılır. Sıcaklıkları 35-500 C arasındadır. Kaynak sularının bileşiminde karbondioksit, sülfat, sodyum ve kalsiyum bulunmaktadır. Termal Pamukkale sistemine uyar. Deri hastalıklarının tedavisinde kullanılır.

Babacık (Kabaağaç) Kaplıcası : Sarayköy ilçesi Tekke köyü ılıcasının 3 km uzaklığındaki Kaabaağaç köyündedir. Kükürtlü iki kaynaktan çıkar. Kaynakların birisi 430 C, diğeri 620 C sıcaklıktadır. Karbondioksit bakımından zengindir.

Tekkeköy Kaplıcası

Sarayköy ilçesi Tekke köyü yakınındadır. Sarayköy’e uzaklığı 20 km olup, çeşitli yerlerden sıcak sular kaynamaktadır. Sıcaklığı 800 C’ dır. Roma devrinden kalma hamamı, havuzu, soyunma yeri vardır.
Kaplıca; romatizma, deri, kadın hastalıkları, idrar yolu rahatsızlıkları tedavisinde kullanılır.

Kavakbaşı Ilıcası

Akköy’e bağlı Kavakbaşı köyündedir. Pamukkale’ye 4 km uzaklıktadır. Sıcaklığı 300 C olup, deri hastalıklarında kullanılır. Tesisi yoktur.

Kızıldere Ilıcası

Sarayköy’e 11 km uzakta kızıl renkli kayalardan çıkar. Sular buradan kaplıcaya gelir. Suları sodyum karbonatlı ve sodyum sülfatlıdır. Çeşitli kaynaklardan çıkan suların sıcaklıkları 630 C, 650 C ve 880 C ‘dir.
İki kubbeli bir hamamı, iki banyo yeri, havuzu ve soyunma yeri vardır. Romatizma ve yorgunluğa iyi gelir
--------------Tualimforum İmzam--------------
<a href=http://img841.imageshack.us/i/ojug.gif/ target=_blank><img src=http://img841.imageshack.us/img841/3248/ojug.gif border=0 alt= /></a>
ASYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla