Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28.05.12, 17:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Başak
Moderator
 
Başak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 7.449
Konular: 6324
Puan Grafiği
Rep Puanı:14360
Rep Gücü:167
RD:Başak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond reputeBaşak has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 53
719 Mesajına 1.316 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Doğumsal Tibia Kaynamaması

Doğumsal Tibia Kaynamaması

Doğumsal Tibia Kaynamaması Ortopedi ve Travmatoloji tibia kemiği, kaval kemiği, doğumsal kaynamama, ayağın gelişmemesi, eğrilik, kemik nakliTibia kemiğinin (kaval kemiği) nadir ancak önemli bir doğmalık sorunudur. Bu sorun tek başına tibia kemiğinin kırılıp kaynamaması ve bunun tedavisi gibi görülemez.

Diz altındaki her iki kemikte tibia ve fibula’da yapısal bozulma, eğilme, kırılma, kırık uçlarında körleşme ve kaynamama başlıca bulgularıdır. Bunun yanında ayak bileği ve diz bölgesinde eğirilikler, ayağın iyi gelişememesi, küçük kalması gibi birçok yandaş sorun birlikte görülebilir. Bazı hastalıklarla birlikte de görülebilir.
Birçok hasta çocukluk yaş grubu tibia kırığı gibi tedavi edilir, alçılı tespitler başarısız olur, hastaların bir bölümü tekrarlayan ve başarısız sonuçlanan cerrahi tedaviler geçirebilirler. Tedavi çocukta veya erişkinde bir travma sonucu oluşan kırığın kaynamaması gibi değerlendirilemez. Çünkü kemiğin yapısında sorun vardır. Günümüzde bu hastalığın erken tanımı ile tedavide canlı kemik nakli uygulaması çok iyi sonuçlar vermektedir.
Canlı kemik nakli, damarlı fibula, vaskülerize fibula nakli veya fibula flebi her tür kemik kaynamama tedavisinde özellikle kemik eksikliği de varsa tercih edilen bir yöntemdir. Bu hastalıkta ise kemik eksikliğinden öte kemiğin bir bölümünün yapısal bozukluğu vardır. Cerrahi tedavi sırasında bu bölümün temizlenmesi ile oluşan kemik kaybı karşı bacaktan alınan fibula ile desteklenirken, mikrocerrahi teknikle dikilen kemiğin damarları kaynamayı biolojik olarak hızlandırmaktadır.
Konjenital tibia psödoartrozlarının (kaynamama) tedavisinde şu çıkarımları yapabiliriz:
-Hastalar erken tanınmalıdırlar. Kaynamayan çocukluk yaş kemiklerinde ve eğriliklerinde bu tanı akla gelmelidir.
-Tanıyla birlikte yandaş hastalık var mı araştırılmalıdır.
-Tedaviye erken yaşta başlanmalıdır.
-Tedavi alterantifleri arasından mikrocerrahi teknik ile canlı kemik nakli, fibula nakli önemli bir yer tutar.
-Hastaların kaynamaları elde edilse bile, eğrilme, ayak bileği ve diz sorunları nedeniyle hastalar erişkin yaşa kadar takip altında olmalıdırlar. Bazı hastalarda tibiada kaynama elde edildikten sonra bazı ikincil ameliyatlara gerek duyulabilir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Yeniden gülmem için
Beni baştan sevmen lazım.......
Başak isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla