Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24.03.08, 15:04   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
SERDEM
S.Moderators
 
SERDEM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Mar 2008
Mesajlar: 7.687
Konular: 6910
Puan Grafiği
Rep Puanı:11076
Rep Gücü:20
RD:SERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond reputeSERDEM has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 47
464 Mesajına 935 Kere Teşekkür Edlidi
:
Post Yeşilçam ödülleri sahiplerini buldu

Yeşilçam ödülleri sahiplerini bulduTürkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) ile Beyoğlu Belediyesince düzenlenen ''Yeşilçam Ödülleri'', Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın katıldığı törenle sahiplerine verildi.





Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan Ertuğrul Günay, geçmiş ile bugün arasında bağ kurmanın güzelliğini öğreten bir akşam yaşadıklarını dile getirdi.
Günay, Türkiye'de ilk kez, sinema alanında bir ödüle ''Yeşilçam'' adının verildiğine dikkati çekerek, ''Yeşilçam zaten Türk sinemasıyla özdeşleşmiş bir isim. Dolayısıyla bu çok doğru bir seçim'' dedi.
Yeşilçam'ın bir zamanlar bir kuşağın neredeyse bütün duygusal dünyasını kapladığını dile getiren Günay, ''Son yıllarda yapabildiğimiz çok cüzi katkılara rağmen çok ciddi başarılar elde ediyor Türk sineması. Bundan kıvanç duyuyorum. Bundan sonra bu başarıların artarak devam edeceğine inanıyorum'' diye konuştu.
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan da Yeşilçam'daki büyüklerinin kendisine zaman zaman ''Beyoğlu'na sahip çıkın'' dediklerini, kendisinin de ancak böylesi bir organizasyonla ilçeye sahip çıkılacağını düşündüğünü ifade etti.
Bu konuda deneyimi bulunan TÜRSAK Vakfı'nın da buna destek olduğunu ifade eden Demircan, bu ödülün aynı zamanda Beyoğlu'nu kültür ve sanatla tanıtma vizyonunu da yerine getirmesini umduğunu sözlerine ekledi.
Behzat Gerçeker ve Enbe Orkestrası'nın Türk filmlerinin müziklerinden örnekleri seslendirdiği gecenin sunuculuğunu Meltem Cumbul yaptı.
-ÖDÜLLER-
Konuşmaların ardından geçilen ödül töreninde, ödüller sahiplerine Kültür ve Turizm Bakanı Günay ile Hale Soygazi, Nebahat Çehre, Göksel Arsoy, Sevda Ferdağ, Tamer Karadağlı ve Mehmet Günsur'un de aralarında bulunduğu sinema oyuncuları tarafından sunuldu.
Gecede, ''En İyi Film'' dalında ödüle değer bulunan ''Mutluluk'' filminin yönetmeni Abdullah Oğuz'a ödülünü Bakan Ertuğrul Günay verdi.
''En İyi Yönetmen'' dalında ''Yaşamın Kıyısında'' filmiyle Fatih Akın ödülün sahibi olurken, ''En İyi Kadın Oyuncu'' dalında ''Mutluluk'' filmiyle Özgü Namal, ''En İyi Erkek Oyuncu'' dalında ''Kabadayı'' filmiyle Şener Şen ödül aldı.
''En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu'' ödülü ''Yaşamın Kıyısında'' filmiyle Nursel Köse'ye verilirken, aynı film ile Tuncel Kurtiz ''En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu'', Fatih Akın ise ''En İyi Senaryo'' ödülünü kazandı.
''En İyi Müzik'' ödülüne ''Mutluluk'' filminin müziğiyle Zülfü Livaneli, ''En İyi Görüntü Yönetmeni'' ödülüne aynı film ile Mirsad Heroviç değer bulundu.
-ÖZEL ÖDÜLLER- Gecede, ''Digitürk Genç Yetenek Ödülü''nü ''Yumurta'' filmindeki rolüyle Saadet Işıl Aksoy, ''Turkcell İlk Film Ödülü''nü ise ''Beyaz Melek'' filminin yönetmeni Mahsun Kırmızıgül aldı.
25 Mart 2008, Salı
ZAMAN
--------------Tualimforum İmzam--------------
Aksini Belirtmediğim Takdirde Yazdığım Konular ALINTIDIR



Liseler - Anadolu Liseleri - Fen Liseleri

Anaokulu - İlköğretim

Sınav Soruları ve Ders Notları
SERDEM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla