Tekil Mesaj gösterimi
Alt 10.07.12, 15:22   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Sol Bamba Biyografisi - Souleymane Sol Bamba Hayatı - Souleymane Sol Bamba Kimdir?

Sol Bamba Biyografisi - Souleymane Sol Bamba Hayatı - Souleymane Sol Bamba Kimdir?
Sol Bamba


Kişisel bilgileri
Tam adı Souleymane Bamba
Doğum tarihi 13 Ocak 1985 (27 yaşında)
Doğum yeri Ivry-sur-Seine, Fransa
Boyu 1,90 m (6 ft 3 in)
Mevkii Stoper
Kulüp bilgileri
Bulunduğu kulüp Trabzonspor
Numarası 6
Altyapı kariyeri
1999-2004 Paris Saint Germain


Souleymane Bamba (d. 13 Ocak 1985; Ivry-sur-Seine), Trabzonspor'da forma giyen Fransa doğumlu Fildişi Sahilli milli futbolcu. Aynı zamanda Fransa pasaportu da bulunmaktadır. Stoper mevkiinde görev yapmaktadır.


Paris Saint Germain

Futbol kariyerine henüz 14 yaşında Ligue 1 takımlarından Paris Saint Germain'de başlayan Sol Bamba, gösterdiği başarılı performansla dönemin teknik direktörü Vahid Halilhodzic tarafından 2004 yılında A Takım'a alındı. A Takım'da sadece 2 maçta forma şansı bulan Bamba, Vahid Halilhodzic ile kavga edince Dunfermline Athletic FC takımına transfer oldu.


Dunfermline Athletic

Bamba kadro dışı kalmasının ardından 2006 yılında İskoçya ligi ekiplerinden Dunfermline Athletic FC takımıyla anlaştı. Fizik gücü ve yerinde müdahaleleriyle teknik direktör Jim Leishman'ın beğenisini toplayan Bamba, Dunfermline takımıyla 2007-2008 sezonu sonuna kadar sözleşme imzaladı. İlk başlarda fazla şans bulamayan Fildişili oyuncu, takımının İspanya ekiplerinden Osasuna ile yaptığı hazırlık maçında şans buldu ve yaptığı kritik müdahalelerle hocası Jim Leishman'ın tekrar beğenisini kazandı. 2006-2007 sezonunda lig ve kupa finalinde gösterdiği başarılı performans nedeniyle 1 yıl sözleşmesi uzatılan Souleymane Bamba, Temmuz 2008'de İngiltere'nin Watford takımı tarafından deneme maçına çağırıldı. Watford takımının Boreham Wood ile oynadığı ve 3-1 galip geldiği maçta oynayan Stoper oyuncusu üstün bir performans gösterdi ve Watford kulübü ile Dunfermline her konuda anlaştı. Watford Kısa bir ara sonra bilinmemyen sebeplerden dolayı Bamba'nın transferinden vazgeçti. Bundan haftalar sonra Bamba, £50,000 bonservis ücretiyle İskoç ligi takımlarından Hibernian'a transfer oldu.


Hibernian

İskoçya'nın Hibernian takımıyla 3 yıllık sözleşme imzalayan Bamba, ilk maçına Dundee United karşısında çıktı. Bu maçta Ofansif olarakta katkıda bulunan Bamba, Mixu Paatelainen tarafından Ön libero mevkiine çekildi. Aralık 2008'de Celtic maçına Ön libero başlayan Bamba, Dundee United'ın 2-0'lık galibiyetinde büyük pay sahibi oldu. Teknik direktör Mixu Paatelainen Celtic maçında Ön libero mevkiinde başarılı performans gösteren Bamba hakkında; Ondan dahada iyisini bekliyorum çok daha başarılı olacak açıklamalarında bulunuştur. Ve bu mevkiidede gösterdiği başarılı performansla Bamba İskoç basını tarafından popülerleştirilmiştir. 2009'da teknik direktörlüğe John Hughes'un getirilmesinin ve stoper mevkiinde görev yapan Rob Jones'un takımdan ayrılmasının ardından eski mevkii Stoper'e geçti. İlk profesyonel golünü Falkirk takımına 22 Ağustos'ta 3-1 galip gelinen maçta atan Fildişi'li 27 Mart tarihinde Edinburgh Evening News gazetesi tarafından manşette yer aldı ve Performansının diğer kulüplerin dikkatini çektiği belirtildi. Haberde Fulham ve Rennes'in scoutlarının Bamba'yı izlediği yazıldı. Gözsterdiği performans ile Fildişi milli takımına çağırılan Sol Bamba, takıma geri dödüğünde John Hughes ile yaşadığı problem yüzünden kadro dışı bıraklıldı. Kadro'nun derinliği olmaması nedeniyle NK Maribor ile oynanan UEFA Avrupa Ligi maçına çağılan Bamba bu maçta oynadı fakat takımı 3-2 mağlup oldu ve elendi.


Leicester City

2010-2011 sezonunda Hibernian ile sözleşmesi biten Bamba, Football League Championship ekiplerinden Leicester City takımına transfer oldu. Leicester City teknik direktörü olan ve eski Fildişi Sahili Millî Futbol Takımı teknik direktörü Sven Goran Eriksson tarafından transfer edilmesi istenen Bamba resmi sözleşmeyi 2 Ocak 2011 tarihinde imzaladı. İlk golünü FA Cup'ta 2-2 berabere biten Manchester City maçında attı. Lig'de ise 4-2 biten maçta 2 gol kaydettiği maçta Milwall takımına atmıştır. Eylül 2011'de sözleşmesini uzatan Bamba Nigel Pearson'un teknik direktörlüğe gelmesinin ardından ve stoper mevkiine Wes Morgan'ın transfer edilmesinin ardından daha az şans bulmaya başlamıştır.


Trabzonspor

Bir süredir Trabzonspor ile görüşen ve Nevzat Şakar tarafından Trabzonspor ile kesin anlaşmaya varıldığı açıklanan Bamba'nın transferi 18 Haziran tarihinde borsaya bildirildi.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla