Tekil Mesaj gösterimi
Alt 18.07.12, 03:30   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Engin Akyürek Biyografisi - Engin Akyürek Hayatı - Engin Akyürek Kimdir?

Engin Akyürek Biyografisi - Engin Akyürek Hayatı - Engin Akyürek Kimdir?


Engin Akyürek, 12 Ekim 1981 tarihinde, Ankara’da dünyaya geldi.




Lise öğretimini tamamlamasının ardından Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi’ne kayıt olan Akyürek, burada tarih eğitimi aldı. Akyürek’în kameralarla buluşası Türkiye’nin Yıldızları adlı yetenek yarışması sayesinde oldu. Türkiye’nin Yıldızları sayesinde büyük bir hayran kitlesi edinen Akyürek, yarışmanın sona ermesinin ardından Yabancı Damat adlı tv dizisinin kadrosuna katıldı.

2004 ve 2005 yıllarında, Yabancı Damat’ın yayınlanan ilk iki sezonunda canlandırdığı Kadir karakteri ile hayran kitlesini genişleten Akyürek, 2006 yılında yayınlanan Kader adlı dizide ise Cevat karakterini canlandırdı. 2007-2008 yılları arasında, ATV’de yayınlanan ve yönetmenliğini Cem Akyoldaş’ın üstlendiği Karayılan, genç oyuncunun bir sonraki yapımı oldu. Gaziantep’in Fransız işgali altında olduğu dönemde geçen dizide Akyürek, Bülent İnal ve Begüm Birgören ile beraber kamera karşısına geçti. Akyürek’in başrolde olduğu ilk yapım ise, usta senarist Meral Okay ile yönetmen Ulaş İnaç’ı buluşturan Bir Bulut Olsam oldu. Melisa Sözen ve Engin Altan Düzyatan ile beraber başrollerde yer alan Akyürek, diziye adını veren Mustafa Bulut karakterini canlandırdı. Dizinin Asmalı Konak’a aşırı benzemesi ve de cinsel içerikli sahneler barındırması eleştirilere konu olurken, RTÜK dizideki sevişme sahnelerinden dolayı yayıncı kanala uyarı cezası gönderdi. Engin Akyürek’in kadrosunda bulunduğu son yapım ise, Hülya Avşar’ın başrolünde bulunduğu, aynı adı taşıyan sinema filminden uyarlanan Fatmagül’ün Suçu Ne oldu. Aşk-ı Memnu ile dünya çapında büyük bir üne kavuşan Beren Saat, dizide Akyürek ile beraber rol aldı. Fatmagülün Suçu Ne, halen Kanal D ekranlarında yayın hayatına devam etmektedir.
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla