Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19.07.12, 17:42   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Orucun Kuralları Nelerdir

Orucun Kuralları Nelerdir

Oruç Kuralları


1- Oruç için niyet eder.

2- İmsaktan iftar anına kadar orucu bozan şeylerden hiçbirini yapmaz.

3- Kendi iradesi ile boşalmak ve kusmak yasaktır.

4- Gebe ve emziren kadınlar, ciddi hastalığı olanlar, yaşları çok ileri olanlar, deli olanlar oruçtan muaftır. Ancak, bazı durumlarda bunların kaza orucu tutmaları farzdır. Kadınlık hastalığı günlerinde kadın oruç tutmaz; lâkin, daha sonra tutamadığı günler sayısınca oruçlarını kaza olarak tutarlar.

5- Güneş battıktan sonra hurma veya tatlı bir yiyecekle ya da su ile oruç bozulur. İftar ile birlikte ortalama bir şeyler yenir.

6- Oruç tutan kadın ve erkeklerle ilgili özel durumlar vardır. Bu özel durumlar kaynaklarımızda izah edilmiş olup âlimlerimizce çeşitli vesilelerle umuma aktarılmaktadır.

Oruç tutulurken normalde helâl olan şeylerden bile uzak durulur. Bu da yalnız Allah’ın rızasını kazanmak için yapılır. Sağlık nedeni ile yiyip içmemek ibâdet değildir. İbâdet Allah rızası için kurallarına uygun icra edilen eylemdir.

Tutulması farz olan oruç Ramazan ayında tutulan oruçtur.

Arefe Günleri, Aşure Günleri, Zilhicce ayının ilk on günü, Muharrem ayının ilk on günü, Şaban ayında tutulabildiğince gün oruç tutmak Peygamberimiz Efendimizin sünnetidir. Ayrıca her arabi ayın 13-14-15. günleri, haftanın pazartesi ve perşembe günlerini Efendimiz (s.a.v.) oruçlu geçirirlerdi.



alıntı
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla