Tekil Mesaj gösterimi
Alt 25.07.12, 00:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
EZEL
Moderator
 
EZEL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Aug 2009
Mesajlar: 1.089
Konular: 909
Puan Grafiği
Rep Puanı:2080
Rep Gücü:36
RD:EZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant futureEZEL has a brilliant future
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 41
64 Mesajına 108 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Abdest Nasıl Alınır - Abdest Alma Resimli Anlatım

Abdest Nasıl Alınır
Abdest Alma Resimli Anlatım


Nasıl abdest alabilirim diye merak eden dindaşlarımız için ilmihalden aldığımız bilgileri sizlere aktarmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Doğru abdest alma sıralaması şu şekildedir,

1 - Önce kollar dirseklerin yukarısına kadar sıvanır, sonra Niyet ettim Allah rızası için abdest almaya diye niyet edilir. Ve Euzü billahi mineşşey-tanirracim, Bismillahirrahmanirrahim denir.



2 - Eller bileklere kadar üç kere yıkanır. Parmak aralarının yıkanmasına dikkat edilir. Parmaklarda yüzük varsa oynatılıp altının yıkanması sağlanır.



3 - Sağ avuç ile ağıza üç kere ayrı ayrı su alınıp her defasında ağız iyice çalkalanır.



4 - Sağ avuç ile buruna üç kere ayrı ayrı su çekilir.



5 - Sol el ile sümkürülerek burun temizlenir.



6 - Alında saçların bittiği yerden itibaren kulakların yumuşağına ve çene altına kadar yüzün her tarafı üç kere yıkanır.



7 - Sağ kol dirseklerle beraber üç kere yıkanır. Yıkarken kolun her tarafı, kuru bir yer kalmayacak şekilde iyice ovulur.



8 - Sol kol dirseklerle beraber üç kere yıkanır. Yıkarken kolun her tarafı, kuru bir yer kalmayacak şekilde iyice ovulur.



9 - Eller yeni bir su ile islatilir. Sag elin ici ve parmaklar basin üzerine konularak bir kere meshedilir.



10 - Eller ıslatılarak sağ elin şehadet parmağı ile sağ kulağın içi, baş parmağı ile de kulağın dişi; sol elin şehadet parmağı ile sol kulağın içi, baş parmağı ile de kulağın arkası meshedilir.



11 - Elleri yeniden ıslatmaya gerek olmadan geriye kalan üçer parmağın dişi ile de boyun meshedilir.



12 - Sağ ayak üç kere topuklarla beraber yıkanır. Yıkamaya sağ parmak uçlarından başlanır ve parmak araları iyice temizlenir.



13 - Sol ayak üç kere topuklarla beraber yıkanır. Yıkamaya sağ parmak uçlarından başlanır ve parmak araları iyice temizlenir.



Abdest alan kişi oruçlu değilse abdest aldığı sudan biraz içip, kıbleye karşı durup kelime-i şehadet getirmeli, duaları ve Kadr Suresi okunmalıdır. Abdest alırken suyu fazla açmamak, duaların haricinde konuşmamak gerektir....


--------------Tualimforum İmzam--------------
Allah'ım Hakkımızda Hayırlısını Ver.
Amin
EZEL isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla