Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.07.12, 00:55   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:46
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Karpuz Hoşafı - Karpuz Hoşafı Tarifi

Karpuz Hoşafı Tarifi



MALZEME:

Orta boy karpuz 1 adet
Şeker 1,5 kg.
Sönmemiş kireç Yarım kg.
Kabuk vanilya 1 adet
Limon suyu 3 adet

YAPILIŞI:

Karpuz kabuklarının yeşil kısımlarını düzgün bir şekilde soyun. 7 x 4 cm. büyüklüğünde parçalara ayırın. Genişçe bir kaba koyun. Üzerine sönmemiş kireci ilave edin. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Arada bir karıştırarak, 2 saat bekletin. Karpuz kapuğu parçalarını teker teker bol suyla yıkayın. Tekrar genişçe bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. Kabuklar yumuşayana dek kaynatın. Soğuk sudan geçirdikten sonra bir kaba aktarın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin. 3 limonun suyunu ilave edin. Yarım saat bu şekilde bekletin. Tekrar suyla yıkayın ve geniş bir tencereye aktarın. 1,5 kg. şekeri ve kabuk vanilyayı ekleyin. Akideleninceye kadar kısık ateşte kaynatın. İyice soğuduktan sonra şurubu ile birlikte kavanozlara doldurun. Servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla