Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30.07.12, 18:28   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Berfin
Moderator
 
Berfin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Nerden: Sinop
Mesajlar: 3.193
Konular: 2290
Puan Grafiği
Rep Puanı:2710
Rep Gücü:48
RD:Berfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond reputeBerfin has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 19
114 Mesajına 162 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart Ananas Şurubu - Ananas Şurubu Tarifi

Ananas Şurubu



1 adet taze ananas

1,5 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
ve 1 çay kaşığı limon tuzu


1 adet ananasımız var demiştik
ananası manavda soyduruyoruz
kaba bir şekilde doğruyoruz
şimdi pişirmek üzere ateşin yanına gidelim
suyu tencereye koyduk, kaynamaya başladı
şimdi az önce doğradığımız ananasları atıyoruz
şöyle ateşi kısıyoruz, kapağı kapatıyoruz
yumuşayana kadar haşlıyoruz
ananasımız yumuşamaya başlamış
ama tam yumuşamamış, bizim istediğimiz yarım pişmiş olması
şimdi ateşi kapatıyoruz
ve bir blander yardımıyla ananası parçalıyoruz
ananas tamamen parçalandı
şimdi üzerine şekerimizi ilave ediyoruz
ve ateşi tekrar açıyoruz
normal reçel yapar gibi kaynatıyoruz
şerbetlerin ve reçellerin üzerleri köpüklenir
ve biz köpükleri alacağız
daha önce de söylediğimiz gibi, köpük kalırsa fazla dayanmaz
küflenmasine neden olur
evet bu şekilde köpükleri alıyoruz
şurup kıvam almaya başladı
artık limon tuzunu ilave ediyoruz
şöyle bir 5 dakika daha kaynatıyoruz, sonra ateşten alacağız
limon tuzundan sonra güzel bir kıvam aldı
şimdi ateşi kapatıyoruz, tencerede soğumasını bekliyoruz
ananas şurubu tam anlamıyla soğudu
artık uygun büyüklükte bir kavanoza dolduruyoruz
artık kavanozun kapağını sıkıca kapatıyoruz
ve buzdolabının kapak kısmına yerleştiriyoruz
2-3 ay çok rahat dayanıyor
servis yapacağımız zamanda 1 su bardağı su içine...
2 çorba kaşığı şurup ilave ederek servise sunuyoruz
anavatanı Güney Amerika olan, lezzetli, kokulu...
güzel bir meyvenin tarifini paylaştık
--------------Tualimforum İmzam--------------


Açıklamasını istediğiniz modeller altına yazarsanız bildiğim kadarı ile yardımcı olmaya çalışırım.

Arada verilmiş örnekler olabilir AFFOLA



Berfin isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla