Konu
:
Gül Baklava - Gül Baklava Tarifi Tarifi
Tekil Mesaj gösterimi
06.08.12, 02:02
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:118
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Gül Baklava - Gül Baklava Tarifi Tarifi
Gül Baklava - Gül Baklava Tarifi Tarifi
Gül Baklava
Malzemeler:
1 çay bardağı sıvıyağ,
2 çorba kaşığı yoğurt,
1 adet yumurtanın sarısı,
1 çay kaşığı karbonat,
1 su bardağı nişasta,
125 gram tereyağı,
alabildiğince un,
dövülmüş ceviz.
Şurubu için:
3 su bardağı tozşeker,
3 su bardağı su,
yarım limonun suyu
yapılışı:
Hamur kabında sıvıyağı, yoğurdu, yumurtanın sarısını, karbonatı, nişastayı, tereyağını ve alabildiğince unu karıştırın. Malzemeler özleşene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar ayırın. Parçaların her birini pasta tabağı büyüklüğünde açın. Yuvarlakların dört yanından bıçakla kesikler yapın. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Kesikler sonucunda her bir hamur üzerinde dört parça oluşacaktır.
Parçaların her birinin ucunu dışa doğru kıvırın. Sonra iki ucunu cevizli harem kenarında yani ortaya yakın bir yerde birleştirin. Hafif yağlanmış tepsiye dizin. Orta ısılı fırında üzerleri kızarana dek pişirin. Şurubu için suyu, şekeri ve limon suyunu kaynatın.
Kıvamına gelen şurubu soğutulmuş hamurların üzerine dökün. Şurubu çektikten sonra servis yapın.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul