Konu
:
Mantarlı Tavuk Dürüm
Tekil Mesaj gösterimi
06.08.12, 04:41
#
1
(
permalink
)
Kullanıcı Profili
ASYA
Moderator
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jun 2008
Mesajlar: 6.442
Konular: 5295
Puan Grafiği
Rep Puanı:9435
Rep Gücü:116
RD:
Teşekkür
Ettiği Teşekkür: 118
480 Mesajına 828 Kere Teşekkür Edlidi
:
Mantarlı Tavuk Dürüm
Mantarlı Tavuk Dürüm
Malzemeler
500 gram tavuk göğüs eti
500 gram kültür mantarı
2 adet orta boy kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
Servis için,
3 adet domates
5 adet taze soğan
1 kâse haşlanmış mısır
Yarım demet kıvırcık
10 adet kornişon turşu
Yarım demet mor lahana
5 adet lavaş ekmeği
Hazırlanışı
Tavuk etlerini kuşbaşı şeklinde doğrayın.
Mantarları yıkayıp orta kalınlıkta dilimleyin.
Kuru soğan ve sarımsakların kabuklarını soyup doğrayın.
Yayvan bir tencereye; sıvıyağ, soğan ve sarımsağı alın.
Orta dereceli ateşte soğanın rengi değişene kadar kavurun.
Mantarları ilave edip suyunu bırakana kadar pişirin.
Tavuk, tuz ve kekiği tencereye ekleyip iyice karıştırın.
Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte, tavuk suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
Servis için gerekli malzemeleri doğrayın.
Lavaş ekmekleri tavada ısıtın.
Her bir lavaşın ortasına tavuklu, mantarlı harç koyun.
Üzerine domates, lahana, turşu, mısır, serpin.
Dürüm şeklinde sarıp sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
--------------Tualimforum İmzam--------------
ASYA
Açık Profil bilgileri
ASYA - Özel Mesaj gönder
ASYA - Daha fazla Mesajını bul