Tekil Mesaj gösterimi
Alt 15.09.12, 12:32   #1 (permalink)
Kullanıcı Profili
Okyanus
Moderator

 
Okyanus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Kullanıcı Bilgileri
Üyelik tarihi: Jan 2008
Mesajlar: 9.373
Konular: 7149
Puan Grafiği
Rep Puanı:16317
Rep Gücü:20
RD:Okyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond reputeOkyanus has a reputation beyond repute
Teşekkür

Ettiği Teşekkür: 54
889 Mesajına 1.404 Kere Teşekkür Edlidi
:
Standart iPhone Oyun Nasıl Yüklenir Hakkında - İPhone Oyun Yükleme - İPhone Oyun Nasıl Yüklene

iPhone Oyun Nasıl Yüklenir Hakkında - İPhone Oyun Yükleme - İPhone Oyun Nasıl Yüklenebilir


Bu yazıda ayrıca iPhone terimlerinden sizlere biraz bahsedeceğiz.

Öncelikle iPhone'a oyun yükleyebilmeniz için cihazınızın Jailbreak edilmiş olduğunu varsayıyoruz. Aksi halde ücretli yazılımları iPhone'nuza kurma şansınız yok.

Eğer cihazınızda jailbreak edilmediyse son bölümde ücretsiz uygulamaları nasıl kuracağınızı anlattık, son bölümü inceleyiniz.

ios 4.2.1 windows untethered Jailbreak ile nasıl jailbreak yapmanız gerektiğini öğrenebilirsiniz.

Cihazımızda Jailbreak var diyenler bu aşamadan başlayarak tüm adımları uygulayarak cihazlarında istedikleri oyun ve uygulamayı kurabilir, yedeklerini alabilirler.

1) Öncelikle cihazımızın anasayfasında bulunan cydia uygulamasını çalıştırarak işe başlıyoruz.


2) Cydia açılınca en altta bulunan sekmelerden manage(yonet) sekmesine tıklıyoruz ve resimde görebileceğiniz gibi ekrana gelen orta sıradaki sources(kaynaklar) kısmına tıklıyoruz. Eğer Cydia yoksa:


Cydia ve Installer
Third party uygulamaları telefonunuza yüklenmiş olan Cydia ve installer isimli programlar aracılığıyla yükleyebilirsiniz. Burası artık size kalmış. Cydiaya girin program kategorilerine gidin istediğiniz programlara gidin adımları takip edin ve yükleyin. Cydiayı keşfetmek size kalmış

3) Sources sekmesini açıldıktan sonra ekranda gelen menüde sağ en üstteki edit(düzenle) butonuna tıklayıp yeni açılan sayfada sol en üstte yeralan add butonuna tıklıyoruz ve aşağıdaki pencere ile karşılaşıyoruz. Bu pencereye cydia.hackulo.us yazarak add sources komutunu verip eklediğimiz repodaki programların listesinin oluşmasını bekliyoruz. (yaklaşık 30 saniye)

4) Bu adımdan sonra cydia anamenüye dönecektir, en alttaki tablardan search kısmını seçiyourz ve en üstte bulunan arama ekranına appsync yazıyoruz. Listeye resimdeki gibi programlar listelenecektir. iod işletim sisteminizin türüne göre olan versiyonu seçip (son güncel versiyon ios 4.2.1 dir bu nedenle appsync for os4 olanı seçelim.) sağ üst kısımdan install komutunu vererek programı kuruyoruz. (eğer ios 3.x işletim sistemine sahipsek appsync 3x olanı yükleyebilirsiniz.)

Not: Cihazınıda hangi iOS işletim sisteminin yüklü olduğunu bilmiyorsanız sitemizde bulunan ilgili kılavuzdan faydalanabilirsiniz.



5) Appsync programını neden kuruyoruz? Sitemizden indireceğiniz program ve oyunları itunes aracılığıyla telefonunuza yüklemektir, bu program olmadan cihazınızı senkronize edemezsiniz. Yeniden yüklemeniz gerekirse yada telefonunuz çökerse bu program sayesinde programlarınız yedeklenmiş olacaktır, yeniden işletim sistemi kurup restore ettiğinizde bütün uygulamalarınız geri gelecektir.

6) Appsync programını kurduktan sonra tek yapmanız gereken sitemizde bulunan sayısız uygulama ve oyunlardan dilediğinizi seçip indirmek, eğer dosyalarımız winzip yada winrar ile sıkıştırılmış ise arşivden çıkarıp .ipa uzantılı olacak hale getirmemiz gerekiyor.

7) Son adım: Cihazımızı usb kablosu aracılığıyla bilgisayarımıza bağlayıp itunes programını çalışıtırıyoruz. itunes programında devices başlığının altında cihazımız resimdeki gibi gözükecektir, cihazımızı seçip üstteki menülerden apps tabını seçiyoruz ve sitemizden indirdiğiniz .ipa uzantılı dosyaları sürükle bırak yöntemiyle yada çift tıklamak koşuluyla cihazımının içerisine yüklenmesini sağlıyoruz.

Yüklenecek oyun yada programları itunes içerisine attıktan sonra itunes programında sağ en altta bulunan sync butonuna basarak seçtiğimiz app lerin cihazımıza kurulmasını sağlıyoruz.

Bu yöntem ile dilediğiniz kadar uygulamayı yükleyebilirsiniz, tabi cihazımın hafıızası izin verdiği ölçüde

Son olarak yüklediğimiz uygulamalardan silmek istediklerimiz olursa iki yöntemimiz var. Birin yöntem cihaz içerisinde uygulama üzerine uzun süre basılı tutup ikonlar hareket etmeye başladığında köşesindeki çarpıya basarak silebiliriz. İkinci yöntem ise itunes programını açıp sol en üstlerde bulunan app başlığı altındaki listelenek uygulamalardan herhangi birisine sağ tıklayıp delete komutunu verdikten sonra sağ en altta bulunan sync butonuyla silme işlemini gerçekleştirebiliriz.

Birinci yöntemde uygulama sadece cihazdan silinir bilgisayardan silinmez, ikinci yöntemde ise uygulama hem cihazdan hemde bilgisayardan silimiş olur.

alıntıdır
--------------Tualimforum İmzam--------------
Okyanus isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla